De inhaalrace van Max Verstappen tijdens de GP van China in één video

Redactie 10 apr 2017 Entertainment

Gisterochtend was het in de vroege uurtjes in Shanghai tijd voor de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de Max Verstappen Show. Het ging tijdens de kwalificatie niet zo crescendo, waardoor hij achteraan moest starten, op plek 16 om precies te zijn.

Gelukkig had het een beetje geregend, wat altijd in het voordeel is van Max. Dat bleek al gelijk in de eerste ronde. Bij de start pakte hij er al een stuk of vier, en na het eerste rondje lag hij al op plekkie zeven. Van 16 naar 7 in een ronde, da’s lang niet gek.

De grootste Limburger aller tijden ging vrolijk verder met zijn inhaalrace, want enkele rondes later lag hij al op plek vier. P4, werd P3 en P3 werd zelfs P2, dankzij een heerlijke inhaalactie op teamgenoot Ricciardo. Hamilton was een brug te ver, en een jagende Vettel was hm ook net iets te snel, waardoor hij het zilver moest afstaan aan de Duitser.

Op het eind was het nog razendspannend met Ricciardo op zijn bumper, maar hij bleef hem heldhaftig voor waardoor z’n eerste podiumplek van het seizoen een feit was. Starten als 16e en eindigen als derde. Dat kunnen alleen de allergrootsten. Daardoor staat Max nu ook derde in het klassement met 25 punten. Voor wie de GP live volgen net iets te vroeg was en geen zin heeft om de hele race integraal te kijken compileerde Autobahn een video over de inhaalrace van Verstappen. Zeer de moeite waard. Het F1-seizoen is nu écht weer begonnen!

De analyse van de BBC is ook de moeite waard overigens:

Autobahn.nl

Reageer op artikel:
De inhaalrace van Max Verstappen tijdens de GP van China in één video
Sluiten