De 15 dikste thrillers waardoor jij straks geen nagels meer over hebt

redactie 23 dec 2018 Entertainment

Nog totaal geen trek in kerstfilms? Dat kan, daarom hebben we de vijftien beste thrillers van Netflix geplukt. Door deze films zit jij aan de buis gekluisterd en eet je die bak popcorn binnen no time leeg. Een aantal splinternieuwe films, aangevuld met een aantal legendarische klassiekers. Genietuhh!

1. Bird box

Heb je een avondje vrij? Want voor deze film is dat wel nodig, aangezien ‘ie ruim twee uur duurt. Het is een gloednieuwe Netflix Original waardoor jij aan het einde van de film geen nagels meer over hebt. Het gaat over een moeder die haar twee kinderen in veiligheid wil brengen, alleen dat is lastiger dan gedacht. Ze dragen namelijk een blinddoek en als ze die af doen zullen ze hun ergste angst zien waardoor ze zelfmoord plegen. Zo spannend dat je deze film misschien beter zelf met een blinddoek kan kijken.

2. Inception

Pak maar alvast een heerlijke versnapering en een paar pilsjes. Deze film scoort namelijk uitstekend in alle thrillerlijstjes. De film waar Leonardo DiCaprio de hoofdrol vertolkt, is bijzonder spannend te noemen. In de film is ‘ie een sluwe dief die een koning is in het stelen van iemands ideeën. Alleen nu moeten ze een idee in iemand zijn hersenpan plaatsen. Klinkt heel vaag, dat weten we. Daarom moet jij als een malle de film checken.

3. De Heineken ontvoering

De een is wel fan van Nederlandse films en de ander totaal niet. Iedereen kent hem waarschijnlijk wel, want het gaat over een van de grootste ontvoeringen die Nederland ooit heeft gekend. Naast dat ‘ie ongekend spannend is, bevat het ook een stukje Nederlandse geschiedenis. Een absolute aanrader!

4. 22 july

Dit is ongetwijfeld een van de heftigste thrillers op Netflix. Iedereen weet nog wel de dag dat Anders Breivik aanslagen pleegde in Oslo en op het eilandje Utøya. Een inkt zwarte dag in de geschiedenis van Noorwegen. Die ene dag en de nasleep ervan is verfilmt in een extreem goede thriller. Een ding is zeker, jij zit twee uur en 24 minuten lang aan de buis gekluisterd.

5. Shot Caller

Zet het bier maar alvast koud en haal wat snacks in huis, want dit moet jij zien. Een zakenman komt de gevangenis in als een watje, maar transformeert naar een keiharde gangster. Later heeft een criminele bende een klus voor hem. Wil je weten of dat hem gaat lukken? Check dan deze spannende film.

6. Now You See Me

Hoe zit het met jouw goocheltrucs? Deze mannen hebben het namelijk aardig onder de knie. Een stel goochelaars stelen van banken en tijdens de shows geven ze ‘t geld aan het publiek. De FBI zit ze op de hielen, maar telkens ontsnappen ze. Kortom, een lekker filmpje die heerlijk wegkijkt. Oh, er is trouwens ook nog een vervolg, alleen die is helaas nog niet op Netflix.

7. Prisoners

Deze film dateert uit 2013. Tijdje terug, maar doet absoluut niet onder voor films van dit jaar. Dit is weer zo’n heerlijk detectivefilmpje waarbij deze keer er paar meiden vermist raken. Twee vaders en de detective gaan opzoek naar de meisjes, maar nemen op een gegeven moment het heft in eigen handen.

8. Kidnap

Twee kinderen worden ontvoerd en hun moeder doet er alles aan om ze terug te krijgen. Ze volgt haar kids op de voet, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Spanning, geweld en sensatie, het komt er allemaal in voor. Niks mis mee!

9. Paranormal Activity 4

Beetje bang voor geesten? Nou, dan schijt je bij deze film zeven kleuren stront. Paranormal Activity neigt ook wel wat richting horror, maar het is zeker een meeslepende film. In een mysterieuze buitenwijk gebeuren allemaal vreemde dingen. Ben je een avondje alleen thuis? Dan wensen we jou heel veel succes.

10. The Whole Truth

Een advocaat probeert zijn tienercliënt te bevrijden van een brute moord op zijn rijke vader, maar komt achter verontrustende feiten. Zak chips, glas wishky, een heerlijke bank en jij hebt een topavond.

11. Broken City

In deze film speelt Mark Whalberg en dat staat garant voor een heerlijke film. Hij wordt tijdens de film opgedraaid voor een moord, die hij helemaal niet heeft begaan. Je moet er wel effe voor gaan zitten, want ‘t is wel wat ingewikkeld.

12. The Angel

Dit is ook weer zo’n heerlijk filmpje van Netflix. Het is gebasseerd op een waargebeurd verhaal waarbij een spion na een oorlog een plan probeert te ontdekken. Hij weet cruciale informatie te vergaren die politiek verregaande gevolgen had.

13. The Bye Bye man

Ook weer een film die nog al wat horror-achtige trekjes heeft, maar ook zeker een thriller is. Je hoeft maar een keer zijn naam te noemen of aan hem te denken en hij vermoord iedereen. Zweet handjes zal je sowieso krijgen door deze film, want hij is retespannend.

14. Operation Finale

In deze twee uur durende film gaan we terug naar 1960 waar oorlogsmisdadiger Adolf Eichmann gepakt moet worden. Die taak is weggelegd voor Israëlische spionnen. Of het ze gaat lukken moet je maar zelf checken. Een stukje geschiedenis dat prachtig in beeld is gebracht.

15. Gun City

Een echte Peaky Blinder-fan? Dan is dit zeker iets voor jou, want Gun City is een superdikke misdaadthriller. Met maffia, veel corruptie en allemaal andere criminaliteit is het een bom die elk moment kan ontploffen.

Reageer op artikel:
De 15 dikste thrillers waardoor jij straks geen nagels meer over hebt
Sluiten