Daymak Spiritus Ultimate, de driewieler waar je als kind van droomde

Luca Krijgsman 29 Mar 2021 Machines

Daymak, een Canadees bedrijf gespecialiseerd in elektrische voertuigen, heeft voor 2023 wel een heel opmerkelijk vervoersmiddel op de agenda staan. Het gaat om de Spiritus Ultimate, een elektrische auto met drie wielen. Afgaande op de foto’s lijkt het een auto voor de stagiair van Batman, een soort mini-Batmobiel.

Spiritus Ultimate

Het Canadese bedrijf Daymak voorziet de auto-industrie van frisse wind. Een wagen met drie wielen is al bijzonder, laat staan dat het voertuig ook nog eens volledig elektrisch is. Volgens het bedrijf rijdt de auto als een botsautootje, alleen dan eentje die wel vrij ziek is opgevoerd. In het model zit een 80 kilowattuur batterij die goed is voor een actieradius van 480 km. Daarbij heeft de Spiritus Ultimate 197 pk op alle drie de wielen, waardoor hij een acceleratie heeft van 0 naar 100 km in nog geen twee seconden. Als je deze supercar durft te vergelijken met een botsauto is een bezoekje aan de Canadese kermis zeker een bucketlist dingetje. Wij zien onszelf al met 100 kilometer per uur op een pubertje knallen. Aangezien het Canadezen zijn zullen ze nog sorry zeggen ook. De topsnelheid van de Spiritus ligt rond de 210 km per uur, wat helemaal niet gek is voor een auto waarvan je 1 wiel kwijt bent.

Spiritus Ultimate
Foto: Daymak

Langdradige koffieleuterij

De Daymak Avvenire’s Spiritus is een tweezitter van de bovenste plank. Met airconditioning, 12-speaker stereo systeem, zonnepanelen en WiFi is dit de droombak voor de GroenLinksstemmer zonder kinderen. De auto is al opgeladen binnen twee uur, waardoor je met speels gemak even bij familie langs scheurt en binnen mum van tijd weer onderweg bent naar huis. Geen langdradige koffieleuterij met de Spiritus Ultimate. Mocht je geïnteresseerd zijn, Daymak is nog aan het crowdfunden voor dit project. Voor zo’n 120.000 euro rijd jij in 2023 als een van de eerste in deze stoere driewieler. Wil je niet wachten tot 2023, bekijk dan welke modellen Daymak nu al voor je heeft klaarstaan. Het bedrijf wil de komende jaren om de 365 dagen met een nieuw voertuig op de proppen komen. Spoiler alert: Daymaks voertuigen van 2021 en 2022 zijn lang niet zo sick als de Avvenire Spiritus Ultimate.

Reageer op artikel:
Daymak Spiritus Ultimate, de driewieler waar je als kind van droomde
Sluiten