Exacte datum van de Nederlandse GP is bekend

redactie 29 Aug 2019 Entertainment

We weten al even dat er eindelijk weer een Grand Prix gereden gaat worden in Nederland. Op het circuit van Zandvoort om precies te zijn. De precieze datum was nog niet bekend, tot nu. De Nederlandse GP gaat namelijk plaatsvivnden op 3 mei 2020. Inmiddels heeft de FIA ook de voorlopige kalender bevestigd.

Vanmorgen heeft de Formule 1 de kalender, waarop 22 races gepland staan, bekend gemaakt. Dat aantal races zorgt voor zo’n volle agenda dat het een nieuw record is. Het is dus nog een voorlopige kalender, op 4 oktober komt de FIA World Motor Sport Council om er een klap op te geven.

Zandvoort

Na 35 jaar keert de koningsklasse van de autosport dan eindelijk weer terug op het circuit van Zandvoort. Daar is alleen wel zo’n 30 tot 40 miljoen euro voor nodig. Gelukkig springen Nederlandse bedrijven zoals Pon, VolkerWessels, Jumbo, CM.com, Talpa Network en Heineken bij om de GP mogelijk te maken. Zo gaat het bijvoorbeeld ook de Heineken Dutch Grand Prix heten.

Formule 1

Het volgende Formule 1 seizoen begint op 15 maart 2020, hoe kan het ook anders, in Australië en eindigt op 29 november in Abu Dhabi. We wisten als dat de GP van Duitsland zou verdwijnen, maar dat dachten we ook van de GP van Spanje. Toch zijn de coureurs volgend seizoen ook gewoon weer op het circuit van Barcelona te bewonderen. Vietnam voegt zich als 34e land ooit toe aan het lijstje waar Formule 1 races zijn verreden. Dit kan wel eens een heerlijk seizoen worden.

Reageer op artikel:
Exacte datum van de Nederlandse GP is bekend
Sluiten