7 formidabele datetips voor een date in Amsterdam

Redactie 7 jan 2018 Entertainment

Je bent lekker aan het appen met dat ene leuke meisje en het moment is daar dat je haar hebt uitgenodigd voor een date. Ongelooflijk maar waar, ze hapt nog toe ook! Aan jou de taak om nu met een leuk idee te komen. Je kan natuurlijk het Netflix & Chill balletje spelen, origineel is het niet. Een dagje of avondje Amsterdam is altijd een leuk idee, maar wat waar moet je dan zijn? Wij geven je 7 suggesties voor een date in Amsterdam!

1. Bowlen
Adolf zei het al: “Ik wil bowlen!” En daar zijn we het eigenlijk wel mee eens. Als je iemand echt leuk vindt, dan zijn wij altijd wel voorstander om iets te doen op een date, anders zit je elkaar ook maar zo aan te staren. De bowlingsport is ons altijd wel goed bevallen. Kun je een beetje ongedwongen lullen, kan zij laten zien hoe goed ze met ballen overweg kan (zeiden we dat nou echt? Ja, dat zeiden we echt), een paar bitterballen eten en een biertje drinken. En mocht het niet leuk zijn, dan heb je altijd nog aan je bowlingskills kunnen werken. Bij Knijn Bowling vlakbij de RAI kun je prima terecht!

2. The Poolbar
We zeiden het al: wij vinden het leuk om iets te doen op een date. Je kan natuurlijk ballen gooien op de bowlingbaan, maar je kan ze ook in het gaatje stoten op het groene laken. In hartje centrum zit in de Voetboogsteeg The Poolbar. Een heerlijk café waar je een hele avond lekker kan poolen, en als je het zat bent kun je ook lekker darten. Haal een kannetje bier en de avond kan eigenlijk al niet meer stuk. Heb je al verkering? Met vrienden is het er ook hartstikke leuk.

3. Musea
Ben je zo’n culturele tijger? Er is een shitload aan musea om te bezoeken. Het Stedelijk Museum is er voor de moderne kunst, NEMO dat zich richt op technologie en wetenschap is tof en bij fotografiemuseum Foam kun je je ook altijd wel goed vermaken.

4. Toomler
Als je dan toch een drankje gaat drinken, pak het dan gelijk goed aan en laat je vermaken. Kun je gelijk checken of jullie een beetje dezelfde humor hebben. Hier komen geregeld topgrappenmakers als Daniël Arends, Martijn Koning, Kasper van der Laan of Patrick Laureij optreden. Tranen van het lachen verzekerd. Wees wel even verstandig en ga nou niet met je blije hoofd op de eerste rij zitten.

5. Kroegentocht
Organiseer je eigen kroegentocht! Dat is toch lachen man. Weet je gelijk wat voor vlees je in de kuip hebt. Een meisje die dit leuk vindt die kun je met kerst meenemen naar je ouders. Als je fancy wil beginnen moet je haar meenemen naar de SkyLounge vlakbij Amsterdam Centraal, hier heb je het fucking vet uitzicht op de stad. Van daaruit kun je lekker toeristisch over de wallen struinen, hier en daar een speciaalbiertje drinken en langzaam richting Nieuwmarkt lopen en dronken worden. Als je tussendoor honger hebt is Dum Dum Palace een uitstekende uitvalsbasis.

6. TonTon Club
Een begrip in de hoofdstad, want deze plek is het begin van vele fladderende vlindertjes. In deze speeltuin voor volwassenen kun je je uitleven met oude arcadegames als airhockey, flipperkasten of racegames. Gezellige sfeertje. Dikke prima!

7. Heineken Exerpience
Wil je een combinatie van cultureel museumbezoekje en een biertje drinken? Bij de Heineken Experience moet je zijn! Misschien wel het bekendste Nederlandse merk ter wereld heeft een aweseome tour door de oude brouwerij, waarbij je van alles leert over Heineken en uiteraard de nodige biertjes mag proeven. Ultieme combinatie. Om het wat mooier te maken mogen wij 2×2 toegangskaartjes weggeven voor jou en je date. Winnen? Tag in de comments degene met wie je wilt gaan en waarom. Succes!

date in Amsterdam
Foto: Heineken Experience

Openingsfoto: vinepair.com

In samenwerking met Heineken Experience

Reageer op artikel:
7 formidabele datetips voor een date in Amsterdam
Sluiten