Deze amfibische woonboot is de ‘Beast of Burden’

Redactie 7 jan 2018 Machines

Sinds James Bond zijn Lotus Esprit onder water heeft bekeken, zijn we gefascineerd door amfibievoertuigen. Geen enkele andere is daarintegen vergelijkbaar met deze amfibische woonboot van Theonomics ‘Beast of Burden’.

Met een totale aanschafprijs van slechts 10.000 dollar, bouwde Theon Parseghian dit monster. Daarvoor gebruikte de monteur, ingenieur en Dr. Frankenstein onder de voertuigen, een woonboot uit 1967 en een tractor voor het spuiten van gewassen. Het project nam ongeveer zes maanden in beslag om te eindigen met deze rijdende woonboot. Daarmee is een van de meest indrukwekkende ‘gewoon voor de lol’ die we ooit zijn tegengekomen.

En ja, het rijdt dus over zowel land en over water. Tijdens de eerste test rit/vaart op het Cayuga-meer bewees het beest, voor een menigte van meer dan 500, dat het ter land en zee moeiteloos aan kan. Helaas voor fans van brute voertuigen is de ‘Beast of Burden’ een eenmalig project. Het enige wat we kunnen doen is hopen op dat het meer bizarre inspanningen aanmoedigt. Zowel van Parseghian als van iedereen die handig is en geïnspireerd is door zijn vindingrijkheid.

Foto’s: Theonomics

HiConsumption

Reageer op artikel:
Deze amfibische woonboot is de ‘Beast of Burden’
Sluiten