Binnenkort vanaf Amsterdam Centraal naar Londen met de trein

Redactie 23 mei 2017 Entertainment

Wereldreizigers voor wie ons kikkerlandje te klein is geworden en het liefst de aardbol overtrekken, kunnen hun hart ophalen nu de altijd geweldige Nederlandse Spoorwegen rechtstreekste treinreizen gaat aanbieden naar de Britse hoofdstad Londen.

Vanaf halverwege december moet er twee keer per dag een trein vertrekken richting de iconische metropool. In samenwerking met transportbedrijf Eurostar zal de trein in vier uur en negen minuten de afstand afleggen.

Amsterdam CS zal het beginpunt worden van deze nu al epische reis. De locomotief zal langs Schiphol, Rotterdam en Brussel tuffen voordat de eindbestemming in zicht komt.

Om de trip mogelijk te maken moet Amsterdam CS eerst op de schop want er zal een heuse terminal verrijzen aan de rand van spoor 15B waarin de reizigers moeten verzamelen voordat ze kunnen inschepen. Paspoortcontroles zijn verplicht voor reizen naar Groot-Brittannië waardoor iedere passagier door veiligheidspoortjes heen moet en een bezoekje brengt aan de douane.

Architectenbureau Benthem Crouwel zal binnenkort beginnen met de bouw van de bijna 60 meter lange terminal. Het is nog niet bekend hoe duur de kaartjes worden en of studenten gratis kunnen reizen met hun ov-kaartje.

 

Parool

Reageer op artikel:
Binnenkort vanaf Amsterdam Centraal naar Londen met de trein
Sluiten