De broertjes Coronel showen hun nieuwe Dakar-buggy met een 6.2-liter Corvette-motor

redactie 7 nov 2018 Machines

Tim en Tom Coronel gaan in januari weer meedoen aan de ziekste rally op aarde: de Dakar. Om de metershoge duinen te trotseren hebben ze wel weer een wagen nodig die het volhoudt. De buggy waarmee ze begin dit jaar meededen kwam namelijk flink toegetakeld de finish over. Had misschien met een crashje hier en daar te maken. Om ook de rally van 2019 weer de overleven onder de brandende zon, hebben ze nu hun spiksplinternieuwe buggy gepresenteerd: The Beast 2.

Extra moeilijkheidsgraadje

Dat is de naam van de vierwieler die de broers door de woeste natuur van Zuid-Amerika moet krijgen. De nieuwe Dakar-buggy wordt aangedreven door een dikke 6.2-liter V8. Door het geluid van de piepende multiriem heen hoor je de dikke achtcilinder van Corvette. Als extra moeilijkheidsgraadje worden ook nog eens alleen de achterwielen aangedreven door het blok. Maar ja, Tom zegt wel van een uitdaging te houden en geeft aan koste wat het kost de machine naar de finish te krijgen.

“Al moet ik dat ding op m’n rug dragen, hij moet naar de finish”

Als de jongens die mindset vol weten te houden tijdens de rit moet het zeker goed komen. Dat denken trouwens niet alleen wij, ook autogek JayJay Boske heeft er vertrouwen in. Al zegt ‘ie zelf dat ‘ie met genoeg training ook wel een Dakar-wedstrijdje aan kan. Check hier het hele gesprek dat we hadden met Tom Coronel en JayJay Boske.

Reageer op artikel:
De broertjes Coronel showen hun nieuwe Dakar-buggy met een 6.2-liter Corvette-motor
Sluiten