Cultheld Sjaak Polak is 40 jaar geworden en dat vieren we met zijn beste interviews

Tegenwoordig zijn voetballers drukker met Instagram dan met de volgende wedstrijd en willen ze geen bal meer koppen omdat dan hun haar door de war gaat. Echte mannen zijn zeldzaam geworden in het moderne voetbal. De tijd dat spelers gewoon lekker wilden voetballen en zonder media training de pers eerlijk te woord stonden is voorbij en dat is jammer. Sjaak Polak was nog zo’n echte kerel. Hij ging altijd voorop in de strijd, had een ongelofelijke pegel in zijn linker en zei altijd precies wat hij dacht.

Vandaag is het precies 40 jaar gelden dat deze cultheld ter aarde kwam en dat vinden wij een goede reden voor een feestje. De Hagenees kwam in zijn lange carrière uit voor Sparta, ADO, FC Twente en nog een paar clubs. Gelukkig maakte het voor de neutrale kijker niet uit in welk shirt Sjakie speelde, want het was altijd genieten. Dat Polak vroeger zoveel indruk op ons wist te maken heeft natuurlijk te maken met zijn geweldige trap, maar vooral met de hilarische interviews die hij ons voorschotelde.

Tegenwoordig is er helaas geen enkele speler meer die op zo’n eerlijke en duidelijke manier de pers te woord staat. Sjaak veroverde de harten van ieder voetbalfan met fantastische uitspraken zoals “Met de broek naar beneden en een volle hand erop” en “Ellebogen of doodschoppen geef ik niet, maar ik kan wel eens onberekenbaar uit de hoek komen.” Een groter cultheld dan hij is er gewoon niet en daarom hebben wij zijn beste moment voor je op een rijtje gezet. Gefeliciteerd pik!

Ook als trainer blijft Sjaak lekker zichzelf.

Reageer op artikel:
Cultheld Sjaak Polak is 40 jaar geworden en dat vieren we met zijn beste interviews
Sluiten