Crypto-schandaal in Hengelo: tientallen beleggers mogelijk miljoenen kwijt

Hoewel wij er beter op letten sinds we Crypto Boy hebben gezien met Shahine El-Hamus, vallen er nog steeds dagelijks mensen voor crypto-scams. Zo blijkt een 23-jarige ‘cryptobelegger’ uit Hengelo mogelijk het brein achter een grootschalige oplichting te zijn waarbij zo’n honderd mensen betrokken zijn. Gezamenlijk zijn ze naar verluid voor miljoenen euro’s opgelicht door de jonge belegger, die nu spoorloos lijkt te zijn verdwenen. 

Meer dan honderd gedupeerden maakten aanzienlijke bedragen over naar de zogenaamde ‘belegger’ die hun zuurverdiende poen wel zou investeren in de juiste altcoins.

Scam

Gisteren kwam het schokkende nieuws naar buiten waarin de beste man beweerde dat die al het geïnvesteerde geld kwijt was, inclusief zijn eigen inleg. De situatie wordt momenteel onder de loep genomen door advocaat Arjon Tieman, die namens de gedupeerden juridische stappen overweegt. Volgens de regionale omroep RTV Oost had de ‘cryptoguru’ een goede reputatie in de buurt en wist hij investeerders te trekken zonder te veel moeite te doen. Investeerders ontvingen regelmatig overzichten van winsten, die ze konden laten uitbetalen of opnieuw investeren. Er wordt vermoed dat deze zogenaamde uitkeringen werden gefinancierd met het geld van nieuwe investeerders, niet met de winsten natuurlijk. Vies spelletje, maar ergens wel een tikkeltje pienter.

Aangifte

Ondanks mogelijke financiële tegenvallers, het blijft natuurlijk gokken, zorgde het mond-tot-mondreclame-effect voor een flinke lading investeerders. Naar verluidt zouden mogelijk 300 mensen er ingeluisd zijn, met een minimum inzetbedrag van €5.000. Het is nog onduidelijk wat er met het geïnvesteerde geld is gebeurd, en het gekke is ook dat geen van de gedupeerden heeft tot nu toe aangifte gedaan bij de politie. Wel is er een handjevol advocaten die overwegen om een belangenvereniging op te richten om de kwestie aan te pakken. Het schandaal zet de cryptomarkt wel weer even in slecht daglicht, althans voor de Nederlanders die ervan op de hoogte zijn. Dus, denk altijd even goed na of het niet te mooi is om waard te zijn, oplichters vergaan niet.

Reageer op artikel:
Crypto-schandaal in Hengelo: tientallen beleggers mogelijk miljoenen kwijt
Sluiten