Maaltijdbezorger verruilt scooter voor bitcoin in Crypto Boy

Volledig Nederlandse projecten op Netflix, we komen ze niet zo heel vaak tegen. Maar als we ze tegenkomen dan zijn het vaak wel pareltjes, denk maar aan hits als Forever Rich en Ferry. Het is een tijdje stil geweest, maar er staat binnenkort weer een nieuwe Nederlandse ster op de streamingsdienst.

De film Crypto Boy gaat over een maaltijdbezorger die doormiddel van het handelen in cryptovaluta indruk wilt maken op zijn vader. Het wilt maar niet vlotten met het restaurant van zijn pa, en door verschillende ontwikkelingen in de buurt dreigt de vader zelfs zijn zaak kwijt te raken.

Maaltijdbezorger wordt Crypto Boy

Amir werkt als maaltijdbezorger in het Mexicaanse restaurant van zijn vader. Het restaurant genaamd Burrito in Amsterdam-Oost loopt echter niet erg lekker en heeft ook te maken met veel veranderingen in de buurt. Veel winkels verdwijnen, en daar komen onder andere koffietentjes en sportscholen voor in de plaats. Dit leidt tot irritatie van Amir, die vindt dat zijn vader niet met zijn tijd meegaat, die op zijn beurt dan weer vindt dat Amir een nietsnut is die het stokje van hem nog lang niet kan overnemen. Wanneer ook nog eens alle huizen in de buurt worden opgekocht wordt door een vastgoedbedrijf en daardoor alle huurprijzen door het dak gaan, is dat de spreekwoordelijke druppel voor Amir en besluit hij in actie te komen voor het te laat is voor hem en zijn vader. En daar komt crypto bij om de hoek kijken.

Start-up in cryptovaluta

Amir besluit een bijeenkomst over de online valuta bij te wonen, en raakt onder de indruk van een van de ondernemers die daar tijdens het evenement het woord voert. De maaltijdbezorger besluit een duik in het diepe te nemen en gaat met zijn nieuwe start-up handelen in cryptovaluta. Dit tot grote zorgen van vader Omar, die zijn zoon zichzelf steeds verder ziet verliezen in het handelen van cryptovaluta. De hoofdrol in deze film wordt gespeeld door Shahine El-Hamus, die we kunnen kennen van de film De Belofte van Pisa. Vader Omar wordt vertolkt door Sabri Saad El-Hamus, die we kennen van zijn rollen in onder andere Televisierster winnaar Oogappels en de classic Het schnitzelparadijs. Vanaf vandaag kunnen we erachter komen of het Amir gaat lukken om het restaurant van zijn vader te redden. Trailertje hieronder!

Reageer op artikel:
Maaltijdbezorger verruilt scooter voor bitcoin in Crypto Boy
Sluiten