De nieuwe sixpacks van Corona zijn hét goede voorbeeld van een beter milieu

redactie 1 Oct 2019 Entertainment

Corona is heel lekker bezig. Niet alleen maken ze de perfecte biertjes voor op een zomeravond, ze zijn nu ook nog eens heel goed bezig met oog op het milieu. De lieve Mexicaanse bierbrouwers voorzien ons van heerlijk pils en tegelijkertijd geven ze vissen eten! Hoe? Gewoon door je afval in het water gooien!

Recyclebaar

Normaal gesproken zou je niet zeggen dat dit goed is voor milieu, maar bij de nieuwe sixpackhouders van Corona is dat een ander verhaal. De cerveza hombres hebben hun 100% recyclebare sixpack-houder geïntroduceerd. De houders zijn niet meer van plastic, maar zijn voer voor de vissen. Zo worden de zwemmende diertjes aan eten geholpen in plaats dat we ze massaal omleggen met de plastic zooi die de oceanen teisteren. Uit onderzoek blijkt dat er meer dan 1 miljoen vissen het loodje leggen door de overvloed aan plastic crap. Met dit idee willen ze het balletje laten rollen en zorgen dat meer bier producenten deze idealistische lijn gaan volgen.

Corona bier recyclen

Slimme koppen

Corona strijkt niet zelf met de eer, want een paar surfers en visser zijn op dit magnifieke idee gekomen. Het bedrijf, Saltwater Brewery, vond het nodig om veranderingen aan te brengen. Wat goed uitkomt, want de oceanen van onze planeet kunnen wel wat hulp gebruiken.

Niet in Nederland

Op dit moment moet je niet verwachten dat je mee kan doen aan de trend. Het bedrijf test het eerst op eigen flesjes in Tulum, Mexico, waar het bedrijf van oorsprong vandaan komt. De product van het originele merk kan je wel in meerdere steden en landen vinden. Zo zijn ze te verkrijgen in Australië, Zuid-Afrika, Polen, Schotland, Connecticut, Michigan, Pennsylvania en Washington. Zullen we dan maar zeggen ‘We want climate justice’?

Reageer op artikel:
De nieuwe sixpacks van Corona zijn hét goede voorbeeld van een beter milieu
Sluiten