Goed nieuws, want UFC-legende Conor McGregor heeft via Instagram bekend gemaakt eindelijk weer de ring in te gaan. Het is 15 maanden geleden sinds McGregor The Octagon stapte, zijn meest recente gevecht was een boksgevecht tegen Floyd ‘Money’ Mayweather. McGregor heeft eindelijk weer zin om de handjes te laten wapperen en zijn titels binnen de UFC te verdedigen.

Op Instagram maakte hij het nieuws bekend. ‘Ik ga weer vechten’ schreef hij erbij. Conor wilde in eerste instantie al 3 maart tegen Frankie Edgar vechten, beweerde hij. Dit nadat het gevecht tussen Frankie Edgar en Max Holloway niet doorging, wegens een beenblessure van Max. De UFC maakte bekend dat er niet genoeg tijd was om het geld bij elkaar te krijgen voor het gevecht. Conor was van plan op het laatste moment toe te geven en dan snel de concurrentie uitschakelen.  Lees Conor zijn volledige statement hieronder.

Momenteel maakt Frankie Edgar zich op voor een gevecht tegen Brian Ortega in een non titel-gevecht. Brian Ortega is de beste nieuwkomer in de top van de featherweight devision en Frankie Edgar is een former lightweight champion. De trainer van Frankie zei het volgende tegenover ESPN: “Toen Max zich terugtrok vertelde ik UFC dat we tegen Conor zouden vechten in elke gewichtsklasse die hij wilde. De UFC vertelde ons toen dat het ze niet eens lukte om Conor te laten vechten in zijn eigen gewichtsklasse. Conor is net zoals Floyd Mayweather geworden. Deze gast wil niet vechten, hij doet wat Floyd doet, hij wil alleen in de media blijven. Hij houdt van de aandacht, maar hij krijgt het niet om dat hij niet vecht. Hij had twee jaar geleden tegen Frankie moeten vechten, nu heeft hij hem twee jaar ontlopen. Conor is een clown en een leugenaar.”

Conor’s toekomstige tegenstander

Rake teksten van die trainer van Frankie Edgar, maar zou het Conor iets kunnen schelen? Dacht het niet. Als Conor wil vechten, kan hij vechten en tegen wie hij maar wilt. Conor was kampioen van de featherweight en lightweight division tegelijkertijd. Daarmee was hij de eerste in de geschiedenis die dat bereikte. Na dat gevecht moest hij wel een titel opgeven, toen koos hij ervoor om zijn lightweight titel te behouden en de andere weg te geven. Omdat Conor zo lang niet gevechten heeft is er nu een interim kampioen binnen de lightweight division, namelijk Tony Ferguson.  UFC opperhoofd Dana White denkt dat Conor McGregor zijn volgende gevecht is tegen de winnaar van het gevecht Tony Ferguson en Khabib Nurmagomedov.

Het maakt ons niet zoveel meer uit tegen wie Conor gaat vechten. Als hij maar weer eens de handschoenen aantrekt. Wij willen hem gewoon weer in actie zien. De Instagram post van Conor beloofd lijkt een stap in de goede richting. Uiteindelijk gaan al die rondjes in privévliegtuigen en eindeloze vakanties Conor toch vervelen. Het is wachten geblazen tot iets officieels bekend wordt gemaakt. Tot die tijd moeten we het doen met z’n docu.

Foto: Instagram Conor McGregor