CNCPT Moto blaast de motorwereld omver met hun R NineT

Bij Nederland denk je niet direct aan de auto- of motormerken. We hebben een aantal pogingen gedaan waarvan de een wat succesvoller was dan de ander maar momenteel hebben we weinig grote merken in het automotive-segment om echt trots op te zijn. Dat betekent niet dat we het helemaal niet kunnen. Motorbouwer Arjan van den Boom bouwt uitsluitend voortreffelijke machines en het is weer eens raak, nu samen met Timothy. CNCPT Moto releaset zijn versie van de BMW R NineT.

CNCPT Moto is een samenwerking tussen Timothy Somers en Arjan. Allebei maken ze geweldige machines, maar samen is het toch nog nét iets indrukwekkender. Zo ook deze BMW.

CNCPT R NineT

De eerste motor van CNCPT, ook een R NineT, was wel erg over the top. Dit keer hebben ze hem iets bescheidener gehouden, maar zeker niet minder leuk. Timothy en Arjan maakten er een echt racemonster van dat wel nog steeds comfortabel en bruikbaar genoeg is om erop te rijden. Op gebied van de specs hebben de twee zich niet ingehouden. Van frame tot remmen, alles kreeg een custom make-over om tot het beste van het beste te komen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door C N C P T | M O T O (@cncpt_moto)

Alleen de benzinetank lieten ze zitten, om toch het gevoel van de originele R NineT te behouden. Ook de motor is origineel, alleen veranderden ze een paar kleine dingetjes. Daarmee maakten ze de motor zo optimaal mogelijk. In alle aspecten. Hij heeft alleen nog geen knipperlichten, spiegels en nummerplaathouder. Dat is omdat ze nu nog erg druk zijn met het showen van de motor. Nu gaan ze hem echter ook verkopen, dus die dingen zullen er snel genoeg opgeschroefd worden.

En daarmee bewijzen Arjan en Tim dat ze ook motoren kunnen bouwen die niet om aandacht schreeuwen. Het is een schitterende motor geworden en dus kunnen we er niet meer om heen: Arjan en Tim moeten we in de gaten gaan houden. Die konden het wel eens heel erg ver gaan schoppen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door C N C P T | M O T O (@cncpt_moto)

Reageer op artikel:
CNCPT Moto blaast de motorwereld omver met hun R NineT
Sluiten