De opvallende CLOT x Nike Cork Dunk release komt nog deze maand

CLOT viert in dit jaar zijn 20-jarige jubileum en doet dit een unieke release. In samenwerking met Nike, komt het streetwear merk met de CLOT X Nike Cork Dunk. Dit zou zelfexpressie aanmoedigen. De de sneakers kunnen gecustomized worden aan de hand van verschillende Swooshes. De collab dropt op 23 juni 2023.

CLOT x Nike

Het opvallende kenmerk van de sneakers is de bovenbouw. De zijpanelen, hakken en teenstukken zijn allemaal behandeld met een kurkmateriaal en aangevuld met gedempte bruine accenten die op de binnenvoering verschijnen. De pattas worden geleverd met een set van zes afneembare velcro-swooshes die zich om de hielen wikkelen. Sommige van deze schoenen wisselen af tussen felblauw op de rechterschoen en een grijs slangenleerpatroon op de linker.

Extra branding bovenaan is te vinden via de CLOT-emblemen die in reliëf op de mediale zijkanten zijn aangebracht, evenals de verborgen “2003” en 2023″-hits onder de hielflappen deze komen in Arabische cijfers en Chinese karakters op beide hakken. Die cijfers staan daar natuurlijk niet voor niets, ze verwijzen naar het 20-jarig jubileum van CLOT. Beneden zijn de schoenen gestileerd met eierschaalkleurige tussenzolen en afgerond in het bruin.

Verleden

CLOT en Nike zijn geen onbekenden van elkaar. De twee namen hebben in het verleden al eerder samengewerkt en kwamen vorig jaar nog met de CLOT x Nike Dunk High Flux ‘Metallic Silver’. CLOT werd in 2003 opgericht door Edison Chen en Kevin Poon. De designs van CLOT hebben een moderne uitstraling en halen inspiratie uit de streetwear scene.

Voor dat verleden gaan we een stukje terug in de tijd, want sinds 2006 heeft Nike al verschillende sneakers ontworpen in samenwerking met CLOT. ‘’Met opvallende en uiterst creatieve designs heeft CLOT hun grondige verkenningen van de oorsprong van hun eigen cultuur laten zien. Tegelijkertijd laat Nike telkens zijn respect en steun jegens verschillende culturen in de wereld zien. De samenwerking tussen deze twee merken heeft geleid tot een overbrugging van de kloof tussen sneakerculturen in het Oosten en het Westen”, aldus Nike over hun geschiedenis met CLOT.

Reageer op artikel:
De opvallende CLOT x Nike Cork Dunk release komt nog deze maand
Sluiten