Chopard’s Alpine Eagle Sunburnt: een symfonie van kunst en precisie

De Zwitserse horlogemaker Chopard is terug, en hoe! De Chopard Alpine Eagle Sunburnt is niet alleen mooi om te zien, maar ook een collab met kunstenaar Shal en een technisch wonder dat je versteld zal doen staan. Benieuwd waarom? Nou, dat gaan we je even haarfijn uitleggen. 

Het merk heeft de krachten gebundeld met de multidisciplinaire kunstenaar Shaun Daniel Allen, beter bekend als Shal, voor een collab die de behoorlijk dik is. Twintig exclusieve voorbeelden van het Alpine Eagle Sunburnt-horloge, elk een meesterwerk op zich. Het uurwerk van 41 mm. Omhuld met het revolutionaire Lucent Steel™, is een goed voorbeeld van Shal’s artistieke genialiteit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jamie Weiss (@clocksandrockets)

Wijzerplaat

De opvallende rode dial is absoluut de blikvanger van dit horloge. Een stralende zonverbrande rode wijzerplaat staat centraal en is geïnspireerd op de warme, rijke tinten die te vinden zijn in de natuurlijke landschappen van Australië, het is alsof je een stukje van de Outbacks om je pols draagt. De dial heeft een fumé-gradient effect, dat diepte en dimensie toevoegt en is voorzien van texturen die op vakkundige wijze het oog van de Adelaar nabootsen. En dat is nog niet alles: Romeinse cijfers en uur markeringen geven de dial een vleugje verfijning, terwijl het datumvenster tussen de 4- en 5 uur markeringen het artistieke spektakel praktischer maakt.

Foto: Chopard

Design

Dan het design, de kast van deze rode schoonheid is 41 mm breed en 9.7 mm dik en heeft je pols een vleugje elegantie en comfort. De afgeschuinde rand, met zijn acht opvallende schroefkoppen, allemaal perfect uitgelijnd, voegt dat extra vleugje verfijning toe. En let op: hij is gemaakt van Chopard’s Lucent Steel-legering, een gamechangers die ras- en slijtvaster zijn dan de gebruikelijke roestvrijstalen legeringen. Bovendien heeft het horloge een uitstraling die ervoor zorgt dat je pols shinet onder bepaalde lichtomstandigheden.

Foto: Chopard

Hart van het horloge

Laten we het hart van het uurwerk niet vergeten: het Manufactuur Kaliber 01.01-C, dat nauwkeurigheid garandeert met een stevige gangreserve van 60 uur en COSC-chronometer certificering. De achterkant biedt een voorproefje van dit mechanische wonder, zij het met Shal’s trademark.

Foto: Chopard

Deze limited edition van twintig stuks, is exclusief verkrijgbaar bij Chopard-boetieken, en heeft de prijs van 18.600 euro. Het is een symfonie van kunst, vakmanschap en techniek, dus dat heeft natuurlijk een prijs. Je kan meer details checken op chopard.com.

Reageer op artikel:
Chopard’s Alpine Eagle Sunburnt: een symfonie van kunst en precisie
Sluiten