Vladimir Putin wil versie van Chernobyl-serie waarin CIA de schuld krijgt van kernramp

redactie 8 Jun 2019 Entertainment

De serie Chernobyl is echt enorm goed bekeken en heeft enorm veel lof ontvangen van alle kijkers. Er is alleen één man die minder blij is met het verhaal uit de serie. Laat dat nou net een man zijn met enorm veel macht. Vladimir Putin wil namelijk een Russische versie maken van de serie. Daarin wil hij naar voren brengen dat de kernramp de schuld was van de CIA. Da’s net effe anders dan hoe wij het verhaal kennen.

Ja, die malle Putin wil effe het één en ander rechtzetten. Daarmee bedoelt ‘ie natuurlijk dat hij het verhaal compleet wil omdraaien zodat het ernaar uitziet dat de grootste kernramp uit de geschiedenis de schuld is van de Amerikanen. Om precies te zijn, de schuld van een saboteur van de CIA.

Alternatieve feiten

Volgens de berichten is Rusland zelfs al bezig met de versie met ‘alternatieve feiten’. In The Moscow Times was het volgende te lezen: “…Toch zal een poging worden gedaan om een geheel andere draai aan die gebeurtenissen te geven. Het NTV-kanaal in Rusland heeft al aangekondigd dat het zijn eigen “Tsjernobyl”-serie schiet, gebaseerd op de stelling dat de CIA een agent naar de regio Tsjernobyl stuurde om sabotagedaden uit te voeren. Als rechtvaardiging voor het verhaal citeerde regisseur Alexei Muradov  de samenzweringstheorie: “Volgens één theorie hadden Amerikanen de kerncentrale van Tsjernobyl geïnfiltreerd en vele historici ontkennen niet dat, op de dag van de explosie, een agent van de vijandelijke inlichtingendienst aanwezig was op het station.”

 

Reageer op artikel:
Vladimir Putin wil versie van Chernobyl-serie waarin CIA de schuld krijgt van kernramp
Sluiten