OpenAI komt met de ChatGPT-app en wij moeten nog heel even wachten

Het leven van sommigen is dankzij de ChatGPT een stuk makkelijker geworden, al moeten we natuurlijk wel gewoon zelf na blijven denken. Maar wie dacht dat het wat betreft ChatGPT niet makkelijker kon, heeft het fout. Zo heeft OpenAI afgelopen week een iOS-app van het eigen ChatGPT gelanceerd in de VS.

Het bedrijf belooft dat er binnenkort een Android-versie beschikbaar komt en wil de komende weken voor wereldwijde toegang zorgen. Nog heel even wachten dus.

ChatGPT-app

De versie van ChatGPT-app die beschikbaar is in de App Store is gratis te gebruiken en synchroniseert jouw gespreksgeschiedenis op verschillende apparaten. Weet je gelijk weer dat alles wordt bijgehouden en je voorzichtig moet zijn met alles wat je online doet. Naast dat het alles aan het bijhouden is, integreert het ook het open-source-spraakherkenningssysteem Whisper, dat transcriptie in meerdere talen en vertaling naar het Engels mogelijk maakt. Zelfs als er sprake is van slechte geluidskwaliteit of overmatig achtergrondgeluid.

Wie al eens naar ‘ChatGPT’ zocht in de App Store, kreeg zeker wat apps te zien. Maar tot nu, ging het telkens om third-party varianten die toegang tot de chatbot beloofden. En eigenlijk vooral bezig waren met oplichterij waarbij bijvoorbeeld neppe ChatGPT-abonnementen verkocht werden.

Verdienen

We weten het allemaal: voor niets gaat de zon op. Verder moet je vrijwel altijd voor alles betalen. Zo ook als je onbeperkt gebruik wil maken van de ChatGPT-app. Wie er onbeperkt met de bot wil praten, kan een abonnement van 20 dollar (in Nederland 22,61 euro wegens BTW) nemen. De app heeft geen advertenties, dat scheelt dan weer iets.

Voor ChatGPT Plus-abonnees biedt de app exclusieve toegang tot de mogelijkheden van GPT-4, waardoor nauwkeurigere en gedetailleerdere antwoorden mogelijk zijn. Plus-abonnees krijgen ook vroege toegang tot nieuwe functies en snellere responstijden.

Privacy

Het is natuurlijk niet alleen maar hosanna. Zo blokkeerde de Italiaanse privacy-waakhond de toegang tot ChatGPT en werd het pas weer toegestaan nadat OpenAI voldeed aan een aantal wensen rondom de privacy-wetgeving. Zelfs Apple zou in maart zelf zijn bedenkingen hebben gehad bij een app-update van een andere partij. Dit was omdat de nieuw toegevoegde AI-functionaliteit voor schadelijke inhoud voor kinderen zou kunnen zorgen. De ChatGPT-app heeft naar alle waarschijnlijkheid daarom nu ook een 12+-label op de Amerikaanse App Store.

Reageer op artikel:
OpenAI komt met de ChatGPT-app en wij moeten nog heel even wachten
Sluiten