IT: Chapter Two gaat vandaag in première op het witte doek

redactie 5 Sep 2019 Entertainment

De dag waarop menig horrorfan naar uitkijkt is dan eindelijk aangebroken. It: Chapter Two gaat vandaag in première op het witte doek in Nederland. Na het enorme succes van het eerste deel kunnen we met z’n allen verwachten dat het tweede net zo angstaanjagend wordt dan de vorige.

Chapter One scoorde in 2017 fucking goed. Je hoorde een tijdje terug iedereen rondbazuinen over de film met de creepy clown Pennywise. Ze kregen van Rotten Tomatoes een 7,23/10 en een wereldwijde box office-score van $700 miljoen. Niet gek.

Losers Club’

De jochies van de Losers Club’ keren terug naar de plek waar het allemaal begon. En gaan weer flinken lopen kutten met de afschuwwekkende clown. Ze hebben gezworen om met elkaar het kwaad altijd te bestrijden, die belofte komt weer tot z’n recht 27 jaar later. Bill Skarsgård keert weer teug in de rol als de beruchte Pennywise en heeft z’n doodenge grimas weer vrolijk meegenomen.

Reviews

Veel van de recensies van de ‘top recensenten’ op Rotten Tomatoes blijken een stuk kritischer dan de gewone recensies. Al blijkt wel dat de meesten de tweede film te lang vinden duren en minder eng vinden dan het eerste deel. IT: Chapter Two is niet beter dan hoofdstuk één. Deze is zeker niet enger. Maar dit is wel belangrijk: “als het erom gaat, is deze net zo opwindend”, zegt Charlotte O’Sullivan van London Evening Standard.

Het eerste deel zorgde er voor dat mensen al huilend de bioscoop uit kwamen rennen, dus als macho man zijnde hoef je je dus niet te schamen om alle kleuren van de regenboog in je broek te schijten tijdens of na het zien van deze horror. Dus haast je naar de bios, haal wat drinken en popcorn (voor een achterlijke prijs) en ga er lekker voor zitten, of nou ja. lekker…

Reageer op artikel:
IT: Chapter Two gaat vandaag in première op het witte doek
Sluiten