Bekijk kattenfilmpjes op een groot scherm tijdens het CatVideoFest

redactie 22 Jul 2019 Entertainment

Voor de kattenliefhebbers onder onder wordt 8 augustus een goede dag, vermoeden we. Op die dag is het namelijk Wereld Kattendag en komt het CatVideoFest voor de eerste keer naar Nederland. Wat dat betekent? Ongegeneerd kattenfilmpjes kijken op een groot scherm.

Het CatVideoFest reist inmiddels de hele wereld rond. Dit wordt de eerste keer dat het in ons land komt. Verschillende steden in Nederland doen mee. Filmzalen in Groningen, Hilversum, Utrecht, Amsterdam en Rotterdam organiseren het kattenkijkfestijn. Op een groot scherm wordt een hilarische compilatie van de leukste, grappigste en schattigste kattenfilmpje vertoond. Het idee is dat iedereen zijn leukste kattenfilmpjes kan inzenden. De organisatie maakt hier dan een compilatie van 70 minuten van. Een lange zit zou je denken, maar waarschijnlijk vliegt dit voor de echte kattenliefhebber zo voorbij. Het fenomeen is over komen waaien vanuit de VS.

De opbrengst van het festival gaat naar lokale organisaties voor die inzetten voor dierenwelzijn. Welke organisaties dit precies zijn is nog niet bekend gemaakt. Check hieronder alvast de trailer om in de sfeer te komen.

Reageer op artikel:
Bekijk kattenfilmpjes op een groot scherm tijdens het CatVideoFest
Sluiten