Carlos Santana werd groots na knetterhigh concert

Redactie 29 Sep 2017 Entertainment

Als er bij de naam Carlos Santana bij jou geen belletjes gaan rinkelen, dan krijg je van ons de dikgedrukte stempel cultuurbarbaar en dan mag je wel eens wat beter je huiswerk gaan doen. Deze award winnende rock- salsa- blues- en jazzkoning is het hoofd van de gelijknamige band Santana en is een absolute cultheld.

In de jaren ’70 won de band ongekende populariteit  met tophits als ‘Oye Como Va’ en ‘Black Magic Woman’. Maar daar bleef het niet bij, ze zetten hun werk met volle gang door en in 1987 ontving Santana de Grammy Award for Best Instrumental Performance.

Ook in de jaren ’90 bracht de band meerdere albums uit en in 2013 gaf de Latin Rockband nog een spectaculair optreden in het Kennedy Center of Honors waar onder andere voormalig president Obama uit volle borst aan het meezingen was. Ja, Barack knows his music.

Carlos Santana is dus al ruim 50 jaar aan het rocken en doet dit als 70-jarige nog steeds, en wij aanbidden hem daarom. Maar een van de meest fameuze momenten uit het leven van deze Mexicaanse Amerikaan is zijn optreden tijdens het absolute hoogtepunt van het hippietijdperk, het Woodstockfestival in 1969.

De band besloot backstage samen met hun producer LSD te gaan gebruiken, ze dachten namelijk dat ze voor hun optreden nog wel genoeg tijd hadden om te ontnuchteren.  Niks bleek minder waar, de rockers moesten veel eerder on stage dan verwacht en vervolgens stonden ze knetterhigh op te treden. Rock ‘n Roll in het puurste van zijn vorm. Verrassend genoeg beperkte dit de artiesten absoluut niet en gaven ze hét optreden van hun leven.

En om maar even te illustreren hóé goed deze man is, hier LIVE in Montreux, maar liefst 42 jaar later. Geniet!

Reageer op artikel:
Carlos Santana werd groots na knetterhigh concert
Sluiten