Geen zorgen: Call of Duty blijft beschikbaar op PlayStation

Call of Duty is een van de allerpopulairste game-reeksen ooit. Als het niet de populairste is. FIFA, Mario en GTA staan ook hoog natuurlijk. Maar soms is er even niets lekkerder dan een potje knallen met je vrienden. Of gewoon alleen. Kan natuurlijk ook. En laatst was daar een grote schok voor een groot deel van de spelers. Call of Duty dreigde te verdwijnen van PlayStation. Maar geen zorgen, de games blijven ‘gewoon’ beschikbaar op de consoles van Sony.

PlayStation verbannen?

Huh? Hoezo zouden ze niet meer beschikbaar zijn op PlayStation? Voor wie het nieuws niet heeft meegekregen – kan gebeuren – vertellen wij het nog even snel. Microsoft nam onlangs Activision Blizzard over, de maker van Call of Duty. Microsoft is dan weer het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de Xbox. Fans maakten al snel een vrij logische optelsom. Het kon wel eens zo zijn dat Microsoft de games alleen nog maar voor Xbox zou gaan produceren. Met de populariteit van Call of Duty kon dat wel eens een aantal extra verkochte Xboxjes opleveren.

Maar niets is dus minder waar. Een rechter in de Verenigde Staten heeft beoordeeld dat Microsoft de games niet exclusief mag maken en nu zijn Sony en Microsoft tot een akkoord gekomen dat ze allebei het spel blijven uitbrengen. Ze sluiten een contract voor tien jaar. Zo lang hoef je je als enthousiaste PS’er dus geen zorgen te maken. Dat doen ze overigens niet zomaar. Met de deal is $69 miljard gemoeid. Daarmee is dit meteen de duurste afspraak ooit in de geschiedenis van de gamewereld.

Reageer op artikel:
Geen zorgen: Call of Duty blijft beschikbaar op PlayStation
Sluiten