Calgari Watches lanceert luxe horloges voor echte lifestyle fanatics

Wat doe je als je niks voelt bij het aanbod op de horlogemarkt? Precies, dan start je gewoon je eigen merk! Dit is dan ook exact wat de oprichters van het horlogemerk Calgari hebben gedaan. “We overbruggen een kloof waar we luxe en een gevoel van herkenning samen laten komen.”

De huidige horlogemarkt kent twee uitersten: aan de ene kant heb je de merken die zich uitsluitend richten op de onbereikbare high-end levensstijl en aan de andere kant de merken die zich primair richten op vakmanschap. Calgari maakt daar met hun Limited Mechaquartz Collectie een einde aan en maakt luxe toegankelijk.

Collectie

Deze nieuwste release haalt inspiratie uit de iconische horloges van weleer. De oprichters van Calgari hebben dit verweven met hun visie op de perfecte chronograaf. Ieder ontwerp fungeert als een ultiem statementstuk. Ze vertellen een uniek narratief om de veelzijdigheid van de stad te vangen, geïnspireerd door haar mensen, energie, en cultuur. Vincent Bakker, oprichter van Calgari, vertelt hoe het ontwerpproces eraan toeging: “Het maken van onze debuutcollectie was bovenal liefdewerk. Elk ontwerp vertelt een verhaal over onze stad. Het zijn draagbare kunstwerkjes die de drager verbinden met hun lokale roots.”

Om de perfecte balans tussen kwaliteit en betaalbaarheid te kunnen leveren, heeft Calgari ervoor gekozen om een Mechaquartz-uurwerk te gebruiken. Dit is een chronograaf die half kwarts en half mechanisch is. Het Seiko VK64-kaliber maakt deel uit van de hybride mechaniek kwartsuurwerken, waarbij de nauwkeurigheid van kwarts wordt gecombineerd met de charmante zes tikken per seconde van een mechanisch horloge.

Vriendschap staat aan de basis van het ontstaan van Calgari, deelt mede-oprichter Thijs Haal. “Ons gemeenschappelijke doel is om te werken met mensen die ons inspireren en passen bij onze kijk op het leven. Zo ontstaan er unieke creaties, zoals het ontwerp dat we voor onze vrienden van Pierre Morlet hebben gemaakt. Een mengsel van gedeelde visie en durf om fouten te maken.”

Wat deze collectie tot slot nóg specialer maakt, is dat de drie stijlen beperkt zijn tot 100 genummerde stukken. Elk ontwerp wordt na verkoop onmiddellijk buiten gebruik gesteld. Hiermee heb je voor de prijs van 469,95 euro niet alleen een iconisch, maar bovendien uniek uurwerk om je pols dat zowel luxe als alledaagse elegantie uitstraalt.

Calgari

Het merk Calgari is 5 jaar geleden ontstaan vanuit een verlangen om uurwerken aan te bieden die de lifestyle van hun kopers complimenteren. De horloges zijn een onmisbare aanvulling op je dagelijkse garderobe. Dus of je nu een date hebt met die speciale iemand, stijlvol voor de dag moet komen op je werk, of een kopje koffie gaat drinken met je vrienden, met zo’n horloge komt je outfit net dat beetje beter uit de verf. Volgens mede-oprichter Tim Wellenberg komt luxe en herkenbaarheid samen als je de horloges ziet. En dat kunnen wij beamen. Voor de volledige collectie bekijken of zo’n mooi horloge te bestellen,  check calgari.com.

Reageer op artikel:
Calgari Watches lanceert luxe horloges voor echte lifestyle fanatics
Sluiten