Buitenaardse wezens en sabotage: de 5 meest mysterieuze vliegtuigverdwijningen

redactie 19 mei 2016 Entertainment

In de nacht van woensdag op donderdag is een vliegtuig van EgyptAir boven de Middellandse Zee van de radar verdwenen. Vijftien minuten voordat het zou landen in Cairo ging het contact verloren met vlucht MS804 uit Parijs. Een kapitein op zee meldde dat hij een vuurbal in de lucht zou hebben gezien. Alle 56 passagiers worden vermist. Inmiddels zijn de waarschijnlijke wrakstukken gevonden. Vliegtuigongelukken komen helaas vaker voor en in sommigen gevallen gebeurt dat onder mysterieuze omstandigheden. We hebben de vijf meest mysterieuze vliegtuigverdwijningen op een rij gezet.

Amelia Earhart –1937
De legendarische verdwijning vond plaats tijdens Amelia’s poging om de wereld rond te vliegen. De 47.000 kilometer lange reis heeft ze nooit afgemaakt. Haar Lockheed Elektra verdween op 2 juli 1937 boven de Nakumanu Eilanden (Papua Nieuw-Guinea). Ze had toen al ruim 35.000 kilometer op de teller staan. Doordat ze de recordpoging niet afgemaakt heeft, is ze niet de eerste vrouw geworden die de wereld rond is gevlogen. Haar lichaam en vliegtuig zijn nooit teruggevonden. De Amerikaanse overheid gaf ruim vier miljoen euro uit in de zoektocht naar de vrouwelijke pionier, maar zonder resultaat. Er gingen verhalen rond dat ze gevangen en vermoord zou zijn door de Japanners of dat ze op één van de Nakamanu Eilanden zou leven.

MH370 – 2014
Op 8 maart 2014 verdween vlucht MH370 op weg naar Peking vanuit Kuala Lumpur boven de Zuidelijke Indische Oceaan om nooit meer teruggevonden te worden. De 227 passagiers en de twaalf bemmaningsleden zijn nooit teruggevonden. Sinds het neerstorten zijn er verschillende brokstukken aangespoeld in Mozambique en in Mauritius in Oost-Afrika die van de MH370 afkomstig zijn. Bij de zoektocht op zee is niks gevonden en als dat zo blijft, stopt de zoekactie na twee jaar in juli. Doordat er communicatieproblemen waren die intentioneel door menselijk toedoen hebben plaatsgevonden, wordt er gedacht aan een kaping.


Star Dust – 1947
Het vliegtuig Stardust van British South American Airways was in 1947 op weg van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires naar Santiago, de hoofdstad van Chili. Het vliegtuig kwam niet verder dan Mount Tupungato in de Argentijnse Andes. Het lot van het vliegtuig en de elf inzittenden bleef 50 jaar lang onbekend. Er werd gespeculeerd over sabotage, internationale intriges en zelf buitenaardse interventie. Uitendelijk bleek dat door weersomstandigheden het vliegtuig te vroeg begon met dalen en zich een gletsjer in boorde. De laatste woorden die de luchtverkeersleiding opving van de piloot was het mysterieuze woord ‘Stendec’. Wat hiermee wordt bedoeld is tot op de dag van vandaag onbekend.


Flight 19 – 1945
De driehoek des doods is al sinds mensheugenis een bron van mysterie, buitenaardse en paranormale verhalen en complottheorieën. Met goede reden. Tal van vliegtuigen en boten zijn in de loop der tijd verdwenen in de Bermudadriehoek tussen Miami, Bermuda en Puerto Rico. Zo ook in 1945. Vijf Amerikaanse bommenwerpers verdwenen tijdens een training in het gebied. Het vliegtuig dat de zoekactie leidde, verdween vervolgens ook zonder enig spoor.


Missoni – 2013
We hebben nog één mysterieuze verdwijning voor je in petto en het is een duistere afsluiter van een lijst vol kippenvel bezorgende verdwijningen. In 2013 verdween een klein vliegtuigje dat op weg was van Los Roques naar Caracas met daarin Italiaanse modeman Vittorio Missoni, zijn vrouw en vier andere inzittenden, waaronder de piloten. Het vliegtuig werd uiteindelijk op 70 meter diepte ten noorden van de Los Roques Eilandengroep in Venezuela gevonden. Alleen de lichamen van de piloten zijn teruggevonden. Het gebied ligt niet ver van de Bermudadriehoek en wordt ook wel de vloek van Los Roques genoemd. Het bizarre is dat er twee dagen na de crash bericht kwam dat Guido Foresti, passagier in het vliegtuig, een bericht naar zijn zoon zou hebben gestuurd dat las: ‘Bel nu, we zijn bereikbaar’. Ook apart is dat de tas van Missoni én die van een persoon die niet in het vliegtuig aanwezig was, aanspoelden op Bonaire en Curaçao.

Reageer op artikel:
Buitenaardse wezens en sabotage: de 5 meest mysterieuze vliegtuigverdwijningen
Sluiten