Buitenaardse Aston Martin Valkyrie heeft een flink prijskaartje

Redactie 13 jul 2017 Machines

Aston Martin gooit wat nieuwe plaatjes de wereld in van hun Valkyrie. Dit is het resultaat van hun intensieve samenwerking met Red Bull Advanced Technologies. De energiedrankfabrikant is mede verantwoordelijk voor de body, aerodynamica en cockpit van de wagen.

We zullen maar niet beginnen over Red Bull en Formule 1, maar toch doet deze auto ons daar wel heel erg aan denken. De downforce is volop aanwezig door de lucht die onder de auto kan ontsnappen. Met 1130 pk onder de motorkap, heeft Aston Martin een racemonster gecreëerd.

De aerodynamica is ontzettend belangrijk bij dit model. De spiegels zijn bijvoorbeeld vervangen door camera’s aan allebei de kanten van de auto. Die zal je zeker nodig hebben, aangezien je niet even door de achterruit kan kijken. Die is er namelijk niet.

Verder zijn de suicide deuren natuurlijk een gruwelijke toevoeging aan de wagen. Net als alle andere luxe accessoires die je echt het gevoel geven dat je in een exclusieve auto rijdt. Aston Martin maakt ons heel nieuwsgierig naar wat ze nog meer in petto hebben. Ergens in 2018 komt dit monster voor zo’n drie miljoen dollar op de markt.

Reageer op artikel:
Buitenaardse Aston Martin Valkyrie heeft een flink prijskaartje
Sluiten