Bugatti kleed dikke hypercar Bolide helemaal uit

Heb je altijd al eens willen weten hoe het geraamte van een leipe supercar eruitziet? Heb jij even geluk! Bugatti heeft namelijk een aantal prachtige foto’s met ons gedeeld waar we het skelet van de pijlsnelle Bugatti Bolide kunnen zien. 

Eerlijk is eerlijk, iedereen droomt wel van een ritje in dit soort wagens. De legendarische Franse autoboer staat bekend om het produceren van supersnelle, maar vooral ultra dure, sportauto’s. Zo kennen we allemaal de Veyron, die ruim 20 jaar na onthulling nog steeds de snelste auto is wat op de openbare weg mag rijden. Ook met deze variant, de Bugatti Bolide, hebben de Fransen de spijker weer op z’n spreekwoordelijke kop geslagen, niet voor niets is deze pijlsnelle wagen al sinds dat die is aangekondigd uitverkocht. In 2024 wordt het snelheidsmonster officieel gereleast. En nu maximaal winnen dat we deze bolide ook nog eens even beter van binnen kunnen gaan bekijken.

Vermogen van Bugatti

En pijlsnel is ‘ie zeker. Deze Franse Bolide heeft namelijk een vermogen van 1.600 pk, wat is gepropt in een W16-motor. Volgens Bugatti rijdt deze beuker als een ‘kanonskogel’. En dat laat ‘ie zien ook, hij trekt namelijk op van 0-100 km/h in 2,2 seconden. Mocht jij jezelf met deze wagen al je straat zien uitscheuren, dan hebben we slecht nieuws voor je: deze auto is alleen geschikt voor het circuit. Misschien wel zo veilig.

Bugatti kleed de Bolide helemaal uit

Geraamte Bugatti Bolide

Maar al dat vermogen vraagt ook wel om een beetje veiligheid, ook dat biedt dit paradepaardje van Bugatti. Het skelet van de Bolide kan een impact van 7,5 ton weerstaan, dat is niet mis. Over het geraamte van deze eyecandy gesproken: we zien op deze brute foto’s de Bolide supercar helemaal ontdaan van haar bovenwerk. En dat zorgt voor mooie kiekjes. Wanneer de bolide haar jasje heeft uitgedaan, zien we een flinke aandrijflijn en een heerlijk skelet gemaakt van koolstofvezel. Mocht ‘ie weer op voorraad komen, hebben wij onze nieuwe bedrijfswagen (voor op het circuit uiteraard) in ieder geval gevonden. Wil je deze brute bolide in actie zien? De beelden check je hieronder.

Reageer op artikel:
Bugatti kleed dikke hypercar Bolide helemaal uit
Sluiten