Bugatti Chiron breekt snelheidsrecord en blaast door de 300 mph grens

Redactie 2 Sep 2019 Machines

Het is geen geheim dat de Bugatti Chiron tot de allersnelste auto’s op aarde behoort, maar hoe hard ‘ie nou precies kan, dat was nog de vraag. Tot nu dan, want de Bugatti Chiron heeft het snelheidsrecord aan diggelen gereden.

De Fransen vertrokken met een prototype van hun topmodel naar een testbaan in Duitsland, om daar het gaspedaal eens maximaal in te trappen. Het resultaat mag er zijn, want Bugatti is de eerste autofabrikant ooit die de 300 mph grens heeft doorbroken. 300 miles an hour! De teller stopte bij 304.773 mph. We zullen het even voor je omrekenen: dat komt neer op een topsnelheid van 490 kilometer per uur. Bijna 500 km/u in je Chiron, joe joe!

Bugatti Chiron snelheidsrecord

Mijlpaal

Het gaspedaal werd ingetrapt door testrijder Andy Wallace, die de raket op vier wielen op z’n start mocht trappen. Op dit moment moeten we het even met deze info doen, maar Bugatti heeft al gezegd dat het later met meer informatie komt. Wel spreekt Stephan Winkelmann, de capo di tutti capi van Bugatti, van een mijlpaal.

Prototype

Zoals gezegd gaat het dus om een prototype van de Chiron, dus je hoeft niet te verwachten dat Jeroen van den Berg (aka Homeless Guy) op de Autobahn opeens met 490 km/u langs je komt stuiven. Bij het prototype onbreekt de grote achterspoiler bijvoorbeeld, is de kont iets langer en heeft ‘ie een ander uitlaatsysteem. Het maakt ‘m in onze ogen alleen maar dikker en gestroomlijnder. Vooralsnog zijn er geen plannen om dit model op de markt te brengen, maar wellicht komt er over een tijdje wel een Speedrecord Edition. Onze zegen hebben ze bij deze alvast.

Bugatti Chiron snelheidsrecord

Hennessey

Nu is het wachten totdat Hennessey zich weer gaat mengen in de strijd. Misschien weer aan de slag met een nieuwe Venom GT? Eerst maar eens de video hieronder checken hoe de Chiron alle remmen losgooit.

 

TopGear.com

Reageer op artikel:
Bugatti Chiron breekt snelheidsrecord en blaast door de 300 mph grens
Sluiten