Voor 30.000 euro haal je nu een echte Bugatti in huis: de Bugatti Baby II

redactie 13 mrt 2019 Machines

Het is weer tijd voor beschuit met muisjes, want we vieren de geboorte van een nieuwe elektrische vierwieler bij Bugatti. Eéntje waarvoor je niet het vermogen van Bill Gates hoeft te hebben. Deze wagen van Franse makelij gaat je namelijk ‘maar’ 30.000 euro kosten. Hij is dan ook een tikkeltje anders dan wat je van misschien van Bugatti verwacht. Maak kennis met de schattige Bugatti Baby II.

Zoals je al wel een beetje uit de kan naam halen, gaat het hier om een opvolger van de beroemde Bugatti Baby uit 1926. De auto die de founding father van de autofabrikant, Ettore Bugatti, voor zijn zoontje liet maken. De remake heeft de looks van de beroemde Type 35, de meest succesvolle raceauto uit de geschiedenis.

View this post on Instagram

?Another iconic landmark @bugatti 's Château Saint-Jean: the greenhouse. In front of it, our Type 35A, the day we delivered it. Ah, memories… ? @waft_lies

A post shared by Marreyt Classics (@marreytclassics) on

Bugatti Baby II

Het is de bedoeling dat je ‘m kan switchen tussen twee standen. Eén voor kids en een voor volwassenen. Bij de kids-stand wordt het vermogen teruggeschroefd naar 1kW. Hij haalt dan een snelheid van 20 kilometer per uur. Standje twee is goed voor 4kW en is begrensd op 45 km/u. Gelukkig kan je met de zogenaamde speed key het maximale vermogen van 10kW optimaal benutten, maar hoe hard je dan kan scheuren is niet bekend. Dit najaar gaat de productie van dit speelgoedachtige autootje van start. Word jij één van de 500 eigenaren? Dan kan je in ieder geval wel zeggen dat je een echte Bugatti hebt.

Foto’s: Bugatti

 

Reageer op artikel:
Voor 30.000 euro haal je nu een echte Bugatti in huis: de Bugatti Baby II
Sluiten