Superbike-coureur schuift met 277 km/u tegen de bandenstapel

Redactie 16 okt 2017 Machines

We hebben in Nederland dan misschien nog geen Formule 1 race, maar ons landje staat wel elk jaar met trots op de racekalender van de koningsklasse van de motorsport. Tijdens de TT van Assen daalt het circus van de MotorGP neer in ons land. Maar niet alleen op het hoogste niveau van de motorsport weten ze wat hard rijden is. In het Britse Superbike kampioenschap zijn de snelheden ook niet bepaald voor watjes.

Afgelopen weekend heeft Leon Haslam dat op brute wijze aan den lijve ondervonden. De 34-jarige motorcoureur maakte een enorme doodsmak waar je U tegen zegt. Met een snelheid van 277 km/h per uur naderde hij een bocht om erachter te komen dat zijn remmen ineens niet thuis gaven. Dan maakt je hartslag toch wel even een reuzensprong.

Doordat zijn remmen hem in de steek lieten, viel de coureur van zijn Superbike om met dezelfde snelheid door te schuiven tegen de bandenstapel aan. Je zou verwachten dat Haslam helemaal in de kreukels zou liggen maar niets is minder waar. De lucky basterd is ervan af gekomen met slechts een gebroken enkel, pols en duim. Haslam deed tijdens de race nog volop mee in de strijd voor het kampioenschap, deze moest hij door de crash echter laten aan Shane Byine. Strompelend toonde Haslam zich een ware sportman en feliciteerde Byine met het behalen van de titel. Sportieve held, die Leon.

Reageer op artikel:
Superbike-coureur schuift met 277 km/u tegen de bandenstapel
Sluiten