Schotse speciaalbierbrouwerij BrewDog komt met eigen vliegtuigmaatschappij

redactie 30 okt 2018 Entertainment

Het Schotse BrewDog staat bekend om de ultieme bierbeleving. Zo opende BrewDog eerder dit jaar in Columbus, Ohio het eerste hotel waar je slaapt in een brouwerij van ambachtelijk bier. Ze hebben er zelfs bierdouches. Daar blijft het niet bij, de speciaalbierbrouwerij gaat nu nog een stapje verder door een eigen vliegtuigmaatschappij op te richten. Ook hier staat het goudgele goedje centraal. Wij krijgen er verrekte dorst van. 

Het zogenaamde BrewDog Airlines gaat retourtjes aanbieden van Londen naar Columbus, waar ook de bierbrouwerij van het bedrijf staat. De eerste vlucht moet in februari 2019 al gaan vertrekken, da’s best wel snel. De people die met zo’n vlucht meegaan kunnen slapen in het befaamde bierhotel daarnaast kunnen  gasten verschillende brouwerijen in Columbus en Cincinnati bezoeken. Je zou bij zo’n tripje bijna zat worden van al het bier wat je omringt. In de letterlijke zin van het woord dan.

Bierproeverij in de lucht

Aan boord van de gecharterde Boeing 767 is er geen bier te krijgen. Grapje. Natuurlijk wel. Je kan er zelfs een heuse bierproeverij gaan doen. De gasten krijgen daar extra bijzonder pils, het bier is gebrouwen om zich aan te passen aan de verminderde smaak- en reukgevoeligheid op grote hoogte. Het idee van bier tappen op grote hoogte is niet nieuw. Zo was KLM de eerst in 2016 op een vlucht naar Curaçao. Het eerste biertje werd getapt op 11 kilometer hoogte.

Wie deze gehele beleving wil ondergaan moet zo’n 1.250,- pond betalen, maar dan heb je wel een reisje om nooit meer te vergeten.

 

Reageer op artikel:
Schotse speciaalbierbrouwerij BrewDog komt met eigen vliegtuigmaatschappij
Sluiten