De Brabus Black Ops 800 is een brute tank met 800 paardenkrachten

redactie 7 Jun 2019 Machines

We wrijven altijd in onze handjes als de Duitse meester-tuners van Brabus zich weer wagen aan een lijp modelletje van Mercedes. We hebben nog maar weinig creaties van ze gezien die niet goed gelukt zijn. Als je hoort dat ze nu bezig zijn geweest met de G 63 AMG, kan je je voorstellen dat het niets anders kan zijn dan pure bruutheid op wielen. Dit is de Brabus Black Ops 800.

Met een mokerdikke 4-liter twin-turbo V8 pompt ‘ie binnen no-time van nul naar honderd. Nou ja, no time… hij doet er 4,1 seconden over, wat daar ongeveer gelijk aan staat. Dat mag ook wel, als je weet dat de motor plaats maakt voor 800 ongetemde paarden. Vandaar het getal in de naam van de bolide, logisch.

Brabus Black Ops 800

Uiteraard hebben de Brabus-boys ook aan het uiterlijk gewerkt van de lijpe G-Wagen. Zo komt ‘ie met superdikke zwarte velgen, een luchtinlaat op de motorkap en een LED-strip boven de voorruit. Ook de heerlijke rode accenten mogen nog even genoemd worden. Een exemplaartje van dit beest kost je al snel 310.000 dollar. Da’s niet voor de poes.

Foto’s: Brabus

Reageer op artikel:
De Brabus Black Ops 800 is een brute tank met 800 paardenkrachten
Sluiten