Queen’s Bohemian Rhapsody is het meeste gestreamde nummer van de twintigste eeuw

redactie 11 dec 2018 Entertainment

Is this the real life? Is this just fantasy? Nee, dit is de keiharde realiteit. Bohemian Rhapsody van Queen is het meest gestreamde nummer van de twintigste eeuw. Op zich niet heel raar, Queen’s bekende track blijft (ondanks het uitmelken) retegoed. 

De Universal Music Group maakt het nieuws bekend. De track uit 1975 is tot nu toe 1,6 miljard gestreamd. Dit maakt het trouwens ook de meest gestreamde rocksong aller tijden. Hiermee verslaat Queen bands als Nirvana en Guns N’ Roses.

Terug in de hitparades

Het door Freddie Mercury geschreven nummer kwam uit op 31 oktober 1975 en gaat de boeken in als van de meest iconische nummers ooit. Het liedje bevat opera, rock en pop. Daarnaast zijn de overgangen in het liedje gewoonweg geniaal Al jaren staat dit liedje in de top 3 van de Top 2000 en om de hype compleet te maken verscheen er dit jaar een dikke bioscoopfilm. Het nummer Bohemian Rhapsody is hierdoor weer terug in de hitparades. Hele generaties fans kwamen samen in bioscopen om te kijken naar de biografische film over de flamboyante zanger. Dit succes maakt nog wel even duidelijk hoe goed de muziek van Queen is. Mocht je ‘m nog niet gezien hebben, grijp dan snel je kans, want de film draait nu nog!

Reageer op artikel:
Queen’s Bohemian Rhapsody is het meeste gestreamde nummer van de twintigste eeuw
Sluiten