Marc Martel covert Bohemian Rhapsody en het is net alsof wij de echte Freddie Mercury horen

redactie 22 nov 2018 Entertainment

Zijn jullie al naar de bioscoopfilm Bohemian Rhapsody geweest? Daarin hoor je de schitterende stem van Marc Martel als Freddie Mercury. De overeenkomsten zijn bijna eng en dan hebben we het niet eens over het uiterlijk. Marc Martel’s stem lijkt namelijke verdomd veel op de stem van de zanger van Queen.

In 1991 overleed een van de allerbekendste zangers ter wereld aan de gevolgen van aids. Hij liet een enorm oeuvre na, waar wij op de redactie nog dagelijks van genieten. De bioscoopfilm over het leven Mercury is een ware hit. Rami Malek kroop in de huid van de legende en dat deed hij behoorlijk goed.  Hele generaties fans kwamen samen in bioscoopzalen om te kijken naar de biografische film over de flamboyante zanger. Dit succes maakt nog wel even duidelijk hoe goed de muziek van Queen is. Mocht je ‘m nog niet gezien hebben, grijp dan snel je kans!!

Opnieuw is Bohemian Rhapsody een grote hit

Het nummer Bohemian Rhapsody weer terug in de hitparades. Het is misschien ook wel een van de allerbeste liedjes ooit gemaakt. Het liedje bevat opera, rock en pop. Daarnaast zijn de overgangen in het liedje gewoonweg geniaal. Het is wel een ongelooflijk moeilijk om het in je eentje te spelen én te zingen. Marc Martel doet het feilloos. Doe je ogen dicht en het is net…

Live Aid

Een van de sleutelmomenten uit de bioscoopfilm is het concert van Queen tijdens Live Aid. De band stal de show met een messcherpe set. Het klonk zo gruwelijk goed en nee toen was er nog geen autotune en andere rommel. Check hier de hele set. Dit is overigens wel de echte Freddie, maar dat had je natuurlijk al door. Live Aid was een van de grootste concert uit de jaren ’80. Bob Geldof organiseerde dit grote event voor het goede doel. Onder andere artiesten als Simple Minds, Paul McCartney, Mick Jagger en Bob Dylan waren van de partij.

Reageer op artikel:
Marc Martel covert Bohemian Rhapsody en het is net alsof wij de echte Freddie Mercury horen
Sluiten