On-board bij de Koenigsegg Agera RS die record van 457 km/u neerzet

Redactie 7 nov 2017 Machines

We weten allemaal dat uit Zweden een heel lijp automerk komt. Ooit begonnen als klein fabrikantje, maar inmiddels uitgegroeid tot een van de grote spelers in de hypercarwereld. Veel gekker dan Koenigsegg ga je het niet krijgen.

Op dit moment zijn er drie merken die elkaar proberen te overtreffen in de prestigieuze jacht van snelste auto ter wereld. Bugatti, Koenigsegg en Hennessey. Vorige week onthulde die laatste hun nieuwe F5, een auto die 484 km/u moet kunnen halen.

Maar dat geldt pas als het daadwerkelijk is gereden. Bugatti houdt het tot nu toe ook bij praatjes, want zij denken dat de Chiron 450 km/u moet kunnen halen. Gaan ze ergens volgend jaar een keer proberen.

Koenigsegg zet gewoon daden neer. Zij vertrokken met de Agera RS naar de Nevada Highway Patrol om de snelheidsduivel eens flink op de staart te trappen. Een raket, gezien de 1.341 pk onder de kap. Om het voordeel van tegenwind te killen werd er in twee richtingen gereden. Heen klokte die 437 km/u en terug 457 km/u, wat het gemiddelde brengt op 447 km/u. Daarmee is het de snelste productieauto ter wereld en gaat ‘ie het Guinness Book of World Records in. Rijd je even mee?

Reageer op artikel:
On-board bij de Koenigsegg Agera RS die record van 457 km/u neerzet
Sluiten