Deze brute BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition scoort op alle vlakken

Wat nou als we jou vertellen dat we een motorfiets hebben gevonden die op papier gewoon perfect is. Denk aan nagenoeg alle beschikbare opties, accessoires en performance waarover de-in-BikeRace-termen ‘Ghost Bike’ moet beschikken. Aanschouw de BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition, de ultieme, meest complete versie ooit. Vanaf 10 februari 2024 staat die in de showroom en kan je er eentje aanschaffen voor een zachte prijsje vanaf € 32.950,-. Dan heb je een gruwelijke motor die je niet eens met een normale sleutel hoeft te openen, dat gaat keylezzz tegenwoordig.

Loopt als een tierelier

De BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition is een van de dikste BMW Motorrad modellen die tot nu toe van de productieband is afgerold. Niet zo gek dat ze deze lijn nog een staartje hebben gegeven want de R 1250 GS Adventure is de afgelopen jaren samen met de ‘normale’ R 1250 GS, de bestverkochte motorfiets in Nederland.

BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition

De nieuwe BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition is voorzien van een heleboel gadgets maar twee springen er toch wel uit als we het even over gemak moeten hebben. Denk aan de verwarmbare buddyseat en het anti diefstal alarmsysteem. De oplettende lezer met losse handjes zal hier wel van schrikken, maar van ons een tip, probeer die ronde rood blauw witte logo’s maar te vermijden, scheelt je weer de nodige ‘jail-time’. Andere opties waar deze brutale tweelier over beschikt zijn goudkleurige kruisspaakwielen, de Enduro aluminium motorbescherming, de driedelige aluminium kofferset en een getint windscherm. Qua motor kan je de befaamde 2-cilinder boxermotor verwachten die goed is voor zon 136 pk en 143 koppel. Tja het blijft een BMW.

Visuele smaakmaker

Ook hebben ze los van de de dikke specs, ook aan het uitlijk gedacht. Zo is ‘ie in de eerste plaats beschikbaar in de Triple Black variant, met een kleurenpalet van Black Storm Metallic/Black/Achat Grey. De Option 719 Style Variant Shadow-pakket biedt hoogwaardige onderdelen van gefreesd aluminium in een combinatie van zwart en zilver. Het pakket omvat een motorblokafdekking, kleppendeksels, bobinekap, olievulplug en zwarte kunststof sliders op de kleppendeksels. Als je echt gek wil doen kies je voor de, uiteraard, dikste optie genaamd de Option 719 Style Variant Shadow II-pakket, met rem- en koppelingshendels, voetsteunen, voetrempedaal, schakelpedaal, expansiereservoirdeksels en spiegels van geanodiseerd en gefreesd aluminium in zwart of zilver.

Foto’s: BMW Motorrad

Reageer op artikel:
Deze brute BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition scoort op alle vlakken
Sluiten