Worstel jezelf door Blue Monday met deze 10 tips

We weten dat Blue Monday voor veel mensen niet bepaald de favoriete dag van het jaar is. Om ervoor te zorgen dat je deze dag toch weet te verslaan hebben we een paar eenvoudige tips voor je opgesteld.

Voordat we duiken in de tips om Blue Monday te verslaan, moeten we eerst even stilstaan bij wat deze dag eigenlijk inhoudt. Blue Monday is een term die wordt gebruikt om de derde maandag van januari te beschrijven, vaak aangemerkt als de meest deprimerende dag van het jaar. Deze term werd voor het eerst genoemd door de Britse psycholoog Dr. Cliff Arnall in 2005. Hij ontwikkelende een formule waarbij factoren als het weer, schulden, tijd sinds kerst, tijd sinds falende goede voornemens, motivatieniveau en de noodzaak om actie te ondernemen werden meegenomen.

Blue Monday

Ongeacht of we de wetenschap erachter serieus nemen, is het begrijpelijk dat januari voor velen een uitdagende maand is. Het enthousiasme van de feestdagen is voorbij, de dagen zijn nog kort en donker en we zijn terug in het dagelijkse ritme. Maar laten we niet toestaan dat Blue Monday ons maar beneden haalt! Hier zijn 10 tips om de dag positief en vol energie te pakken.

1. Begin met een goed ontbijt

Niets verslaat een goed ontbijt om je dag op gang te krijgen. Neem de tijd voor iets voedzaams, het geeft je energie en een positieve start.

2. Maak een playlist met opbeurende muziek

Muziek heeft de kracht om je humeur te veranderen. Stel een playlist samen met je favoriete vrolijke deuntjes en laat die de hele dag op de achtergrond spelen.

3. Plan iets leuks na werk

Geef jezelf iets om naar uit te kijken. Het kan een filmavond zijn, een gezellig etentje of gewoon hangen met vrienden.

4. Ga naar buiten voor wat frisse lucht

Een korte wandeling buiten kan wonderen doen. Het helpt om je gedachten te verzetten en geeft je een frisse dosis energie.

5. Doe wat creatiefs

Laat je creatieve sappen stromen! Ga schrijven, lees een boek dat je ook leuk vindt. Het helpt je geest te ontspannen en af te leiden van eventuele negatieve gedachten.

6. Pauzeer social media even

Soms kan constant scrollen door sociale media je humeur beïnvloeden. Neem een pauze en concentreer je op positieve dingen om je heen.

7. Maak een lijst van dingen waar je dankbaar voor bent

Het is gemakkelijk om je te richten op wat er misgaat, maar er zijn altijd dingen om dankbaar voor te zijn. Maak een lijstje en herinner jezelf eraan.

8. Doe iets aardigs voor iemand anders

Een kleine vriendelijkheid kan een groot verschil maken, niet alleen voor de ontvanger maar ook voor jou. Het geeft een goed gevoel om iets goeds te doen voor een ander.

9. Plan een korte pauze

Als het mogelijk is, neem dan even een korte pauze tijdens je werkdag. Loop rond, strek je uit en ontspan je geest

10. Eindig de dag met iets ontspannend

Sluit je dag af met iets wat je ontspant, zoals een warm bad, een goed boek of je favoriete tv-programma.

We hopen dat deze tips je helpen om Blue Monday met een glimlach door te komen. Stay positive!

Reageer op artikel:
Worstel jezelf door Blue Monday met deze 10 tips
Sluiten