Blik achter de schermen bij de laatste Tour-week van Tom Dumoulin

Redactie 4 aug 2018 Entertainment

In #InsideOut at Le Tour de France | The Decisive Week zien we de hectische laatste week van de Tour de France binnen Team Sunweb, waarin kopman Tom Dumoulin nog volop strijd om de gele trui. Na een hele knappe tweede plek, pakte Dumoulin in de Tour de France ook het zilver. Waanzinnig knap natuurlijk.

Gister liet Lance Armstrong weten dat hij zeker weet dat Dumoulin ooit de Tour zal winnen, laten we ons daar dan maar aan vasthouden. Dit jaar is het hem helaas niet gelukt en moest hij het afleggen tegen een ijzersterke Thomas. De tweede plek die hij heeft behaald is alsnog sick natuurlijk, zeker na zo’n geweldige Giro d’Italia.

Dumoulin eindigt op 1.51 minuut van winnaar Geraint Thomas en won op de één na laatste dag de tijdrit op 1 seconden voorsprong op Chris Froome. Hier was hij zelf ook nogal verbaasd over, omdat hij zich de laatste dagen niet al te best voelde.

Prijzengeld

Is natuurlijk tof allemaal, eerste Nederlander sinds 1990 op het podium, maar die geldprijs van 200.000 euro is ook erg lekker meegenomen. Naast zijn jaarsalaris van 750.000 tot 1 miljoen euro en sponsordeals, tikt dat toch lekker aan. We gunnen het Tom allemaal en zijn benieuwd naar zijn prestaties in de volgende Tour.

Foto: Screenshot YouTube.

Reageer op artikel:
Blik achter de schermen bij de laatste Tour-week van Tom Dumoulin
Sluiten