De releasedatum van Black Panther 2 is bekend gemaakt

redactie 26 Aug 2019 Entertainment

De releasedatum van het vervolg op de eerste Black Panther-film is officieel bevestigd. Het is nog wel een aantal nachtjes slapen, want er wordt verwacht dat Black Panther 2 in mei 2022 op het witte doek verschijnt.

Na het succes van de eerste film kon het natuurlijk niet uitblijven dat er een vervolg zou komen. Dit – voor de fans – spannende nieuws werd afgelopen zaterdag, tijdens de D23 expo in Anaheim in California, bekend gemaakt door het hoofd van Marvel Studios Kevin Feige.

Succesvol

Black Panther kreeg op Rotten Tomatoes een 8,2/10 en bracht meer dan 700 miljoen dollar op in de VS. Daarmee was het een tijdje de meest winstgevende Marvel-film ooit. Ondertussen is Avengers: Endgame daar alweer overheen gegaan.

Racisme

De film was ook opmerkelijk door de cast die voornamelijk bestond uit Afro-Amerikanen om zo ook een racial barrier in de filmwereld te doorbreken.

Small recap

We moeten dan wel even wachten op deel twee, maar wij vinden het geen slecht idee om de eerste film gewoon nog eens te checken. Daarin moet T’Challa, de erfgenaam van Wakanda, het koningschap op zich nemen na de dood van zijn vader. Terwijl T’Challa zijn plaats op de troon inneemt, komt een geest uit het verleden hem achtervolgen; en dit mysterieuze figuur kan de dood van de Black Panther of Wakanda zelf zijn.

Voordat we weer meegenomen gaan worden naar de vlaktes van Wakanda zullen we dus nog even moet wachten, maar het is weer iets om ons op te verheugen.

Reageer op artikel:
De releasedatum van Black Panther 2 is bekend gemaakt
Sluiten