Hapjes hotspot in Amstelpark: BITE of Amsterdam

BITE of Amsterdam, het ultieme voedselwalhalla, komt naar het Amstelpark van 31 mei tot en met 2 juni. Dit is geen gewoon foodfestival, mensen. Nee, dit is een episch feest van smaken. Hier kunnen we onze favoriete chefs opzoeken, een kijkje nemen in de keuken van de sterrenrestaurants, nippen aan drankjes op de terrassen en ons onderdompelen in allerlei activiteiten, van workshops tot proeverijen. Het is een beetje als de Disneyland van de gastronomie, maar dan zonder de achtbanen.

Het Amstelpark wordt voor drie dagen omgetoverd tot een magisch centrum van heerlijkheden, waar liefhebbers van lekker eten en drinken samenkomen om te genieten van een fantastische mix van culinaire hoogstandjes en diverse topkeukens. Amsterdamse toprestaurants krijgen hier de kans om te schitteren, waar ze hun meest geliefde gerechten serveren in hapklare porties (vanaf slechts €7,50). Het is een waar paradijs voor de smaakpapillen, waar we alle favorieten kunnen afstruinen of nieuwe pareltjes ontdekken.

Chef’s Table

Wat nog leuker is? Aanschuiven bij de Chef’s Table van verschillende sterrenrestaurants van buiten de stad. Het is als een backstagepas voor de culinaire wereld, waar we de meesterbreinen achter de gerechten zien terwijl ze hun magie in de keuken verrichten. Dat is een beetje als een privéconcert van de Rolling Stones, maar dan met koks en eten in plaats van gitaren en rockmuziek. Culinaire grootheden zoals Alain Caron, Thijs Meliefste, en Tim Golsteijn, laten ons watertanden met hun meesterwerken.

Workshops

BITE-bezoekers kunnen ook deelnemen aan workshops in het Workshop Paviljoen, waar ze kunnen koken, proeven en leren van de pro’s. En alsof dat nog niet genoeg is, is er een doorlopende programmering van masterclasses en demonstraties in het Kooktheater.

Voor een onvergetelijk culinair avontuur hoeven we niet verder te zoeken. Na een bezoek aan BITE of Amsterdam zijn we niet alleen culinair verwend en vol nieuwe inspiratie, maar waarschijnlijk ook een paar kilo zwaarder. Maar hé, dat hoort erbij, toch?

Deelnemende chefs en restaurants

Alain Caron (Café Caron)

Thijs Meliefste (Meliefste)

Bas van Kranen (Flore)

Erik & Juliën van Loo (Parkheuvel)

Jermain de Rozario (De Rozario)

Julius Jaspers (chef-entrepreneur)

Soenil Bahadoer (De Lindehof)

Tim Golsteijn (Bougainville)

Vanessa Huang (Ephernité, Taiwan)

Jacques Pourcel (Les Jardin des Sins, Frankrijk)

Jef Schuur (Bij Jef)

Floris van Stralen (Restaurant van Oost)

Vuurzee (Robert Kranenborg)

Saam (Margot Janse & Jasper Hermans)

Bánh mì Deli (Vinh Trinh)

R21 (Orlando David)

Hebben we je lekker gemaakt? Tickets vind je onder deze link.

 

Reageer op artikel:
Hapjes hotspot in Amstelpark: BITE of Amsterdam
Sluiten