6 essentiële ingrediënten voor het pefecte binge watching weekend

Redactie 6 apr 2017 Entertainment

Je kunt er niet omheen: binge watching is het fenomeen van het tweede decennium van de 21e eeuw. Binge watching is zogezegd een seriemarathon en iedereen die er wel eens een heeft gehouden, weet dat ’t heerlijk is. Lekker in je joggingsbroek voor de tv uren maken, bij voorkeur op grijze dagen met kletterende regen tegen het raam. Maar wat heb je nou allemaal nodig voor het perfecte binge watching weekend? Wij geven je 6 essentiële ingrediënten.

1. Tijd
Voor het optimale binge watching weekend is allereerst tijd nodig. Als jij op maandag een scriptie in moet leveren of nog een belangrijke presentatie moet voorbereiden, dan kun je ‘m beter verplaatsen naar een andere keer. Natuurlijk is er ruimte voor een biertje hier of een voetbalwedstrijdje met je vrienden, maar het liefst heb je helemaal geen enkele verplichting zodat jij en je naakte zelf kunnen genieten van alles wat op je beeldbuis voorbij komt.

2. Gezelschap
Ja, je kunt helemaal alleen kijken en dat is hartstikke chill. Maar weet je wat nog veel lekkerder is? Een meisje aan je liggende zijde met wie jij deze seriemarathon gaat beleven. Dat kan je vriendinnetje zijn of je leukste Tindermatch, maar neem van ons aan dat je weekend er beter op wordt. De kans is dat je minder afleveringen zal kijken dan in je uppie, maar dat vind je vast niet erg als je bedenkt wat er daarvoor terugkomt.  Je beste vriend kun je altijd nog vragen, nietwaar?

chips supermarkt

3. Voedsel
Geen serieweekend zonder een goed gevulde koel- en voorraadkast. Ga helemaal los in de supermarkt en begeef je met name in de snoep, chips en snackpaden. Onze tips: Sensations Thai Sweet Chili, Nibbit Rings, Heartbreakers, Muntdrop, Gummibeertjes, Mini Magnums Almond, ovenkroketten, ovenfrikandellen, mini pizza’s. Oh, een zak schepsnoep van de Jamin doet het altijd lekker. Bovenstaand is helemaal een gouden combi als je nog een hasjjoint op de kop tikt. Tot slot heb je je telefoon nodig om avondeten te laten bezorgen, want koken, daar doe je dit weekend niet aan.

4. Drank
Wat geldt voor eten, geldt nog meer voor drinken. Je gaat immers eerder dood van te weinig vocht dan te weinig voedsel en in dit weekend moet je met alle mogelijke scenario’s rekening houden. Cola, limonade, ijsklontjes, Ice tea, thee, Spa groen, cassis, bier, vodka, Absinth… wat jij lekker vindt jongen, het is jouw weekend!

5. Een briljante stapavond
Het is helemaal prima om je weekend volledig achter de buis te benutten, maar om sociaal isolement te voorkomen raden wij toch aan om naast de supermarkt, ook nog even je gezicht bij je vrienden te laten zien. In een club, als het even kan. Ga op de vrijdagavond helemaal van god los, kom thuis als de buren al aan het ontbijt zitten, slaap lekker uit, waarna je je brakheid ten volste kunt benutten met je favoriete serie.

6. De serie
Last but zeker not least, je hebt natuurlijk wel nog een serie nodig waar je überhaupt een binge watch-weekend mee kan beleven. Wij hebben de briljante toptip voor je in petto, want Brussel is te gek. Heeft ons in elk geval volledig overtuigd. Mooie vrouwen (damn, Lily Travers toch), vlammende actie, politieke spelletjes, seksuele intriges… Gooi House of Cards en Homeland in een maatbeker, raas er doorheen met je staafmixer, giet er een beetje gesmolten oer-Hollandse kaas overheen en je hebt Brussel. KPN heeft alles uit de kast getrokken om dit tot de beste Nederlandse serie ever te maken en dat is te zien. Hier kun je alvast de eerste drie afleveringen bekijken. Daar ga je plezier aan beleven jongen!

fhm-serie-brussel-kpn

 

in samenwerking met KPN

Reageer op artikel:
6 essentiële ingrediënten voor het pefecte binge watching weekend
Sluiten