Dit zijn de leukste bijbaantjes in de Randstad

Redactie 12 Jun 2019 Entertainment

De studententijd is de mooiste tijd van je leven. Voor de meeste studenten draait het studentenleven vooral om feesten. Na schooltijd nog een (paar) biert(jes) drinken in de kroeg, een feestje hier en een feestje daar. Jammer dat jouw schoolgeld en huur niet uit zichzelf worden betaald (tenzij jij de ultieme sponsorende ouders hebt). Waarschijnlijk zal jou dit als student wel bekend voor komen. Uiteraard kun je bijlenen tot de max om dit allemaal te bekostigen, maar het is nog leuker om een bijbaantje te zoeken! Wil jij nou weten welke steden de meeste en tofste vacatures hebben? Lees dan snel verder!

Amsterdam

We trappen af met de hoofdstad van ons mooie land. Deze stad wordt druk bezocht door toeristen, is multicultureel en erg internationaal. Dit brengt ons meteen bij de eerste vacature. De horeca mogelijkheden in Amsterdam zijn enorm. Hotels, restaurants en bars hebben bijna altijd wel personeel nodig. Wat dacht je van het bedienen en serveren van toeristen op rondvaartboten. Je bent aan het werk, maar kunt tegelijkertijd lekker genieten van het weer en varen op de Amsterdamse grachten. Ben jij een echte Amsterdamse local? Ga dan aan de slag als tourguide! Deel je Amsterdamse kennis door de toeristen alles bij te brengen over onze hoofdstad. Houd jij wel van een feestje en ben jij sociaal aangelegd? Ga dan aan de slag op de gaafste festivals en evenementen. Onlangs is namelijk het festivalseizoen afgetrapt, zo kun jij geld verdienen en genieten op de beste festivals en feestjes in Amsterdam!

Populaire vacatures in Amsterdam:

Festivalmedewerkers

Horecamedewerkers

Housekeeping

Utrecht

In deze bruisende studentenstad zijn er dankzij de vele studenten ook zat bijbanen te vinden. Utrecht kent vele leuke bars en restaurants en zijn dikwijls altijd op zoek naar personeel. In de horeca heb je flexibele tijden, waardoor dit ideaal te combineren is met je studie. Studenten zitten vaak in tijdnood en eten bestellen is hier eerder norm dan noodzaak. Breng eten naar hongerige studenten als koerier met de fiets of scooter. Ook Utrecht kent grachten, waardoor bedienen en serveren op rondvaartboten in deze stad ook mogelijk is. Deze stad is minder toeristisch dan Amsterdam, waardoor je meer te maken krijgt met je eigen landgenoten. Utrecht kent ook leuke festivals, werk en geniet tegelijkertijd op de tofste festivals! Een niet zo veel voorkomende vacature is studentchauffeur. Hierbij breng je leaseauto’s van en naar de nieuwe eigenaar. Ideaal voor autoliefhebbers!

Populaire vacatures in Utrecht:

Horecamedewerkers

Festivalmedewerker

Studentchauffeur

Rotterdam

Deze havenstad heeft een groot aanbod van kunst en cultuur. Daarnaast zijn er veel hogescholen te vinden waardoor dit de woonplaats is van veel studenten. De haven van Rotterdam is één van de grootste en belangrijkste havens van Europa. Hier rondom zijn dan ook veel bedrijven gevestigd en deze zijn altijd wel op zoek naar studenten voor een bijbaan. Denk hierbij aan een callcentermedewerker, administratief medewerker of cateringmedewerker. Ook zijn er vele beurzen en evenementen, zowel zakelijk als cultuur waar jij kunt werken. Daarnaast zijn er in Rotterdam ontzettend veel winkels, ideaal om hier een bijbaantje te hebben!

Daar is ie weer.. ga in de horeca aan de slag! Rotterdam kent namelijk vele leuke barretjes en cafés en zijn bijna altijd wel op zoek naar personeel.

Populaire vacatures in Rotterdam:

Callcenter medewerker

Evenementenmedewerker

Horecamedewerker

Groningen

Groningen wordt beschouwd als de leukste studentenstad van Nederland. De horeca is hier serieus echt booming. Daarom zijn er dan ook meer dan genoeg bijbaantjes in te vinden. Wil jij in de horeca werken, maar heb je dit nog nooit gedaan? Lees hier dan alles over de horeca. Wil jij liever niet in de horeca werken, maar wil je wel onder de mensen werken? Wordt salespromoter! Met dit baantje werk je flexibel en kun je flink geld cashen. Groningen telt best veel scholen, deze zoeken meestal wel studenten die losse klusjes willen doen zoals een open dag of helpen bij introductieweken.

Populaire vacatures in Groningen:

Horecamedewerker

De duurste studentensteden

Dat zuurverdiende geld van je bijbaantje wil je dan natuurlijk niet meteen allemaal in je huur steken. Wij hebben voor jou uitgezocht wat de duurste studentensteden zijn om in te wonen. Met (te) kleine kamers en een huurbedrag dat niet in verhouding ligt met het aantal vierkante meters wat je krijgt, spant Amsterdam de kroon als duurste studentenstad. Hierna volgen Utrecht en Groningen, in deze steden betaal je ook al te veel huur voor de kleinste kamertjes. In welke steden je minder geld hoeft uit te geven? Dan moet je naar Tilburg, Enschede en Arnhem gaan.

Laat je niet te veel afschrikken door deze prijzen, de duurste studentensteden zijn tevens vaak ook de leukste steden. Zie ook ons artikel voor de leukste studentensteden. Volgens oud-studenten is je studententijd immers de mooiste tijd van je leven. Dus geniet ervan, kies een gezellige stad en neem een leuk bijbaantje!

Reageer op artikel:
Dit zijn de leukste bijbaantjes in de Randstad
Sluiten