Wie had er ooit gedacht dat de werelden van koffie en horloges samen zouden komen? Wij niet in ieder geval, maar toch is het nu zover. Het Zwitserse Hublot staat bekend om zijn robuuste geschiedenis van fijn vervaardigde uurwerken. En nu werkt Hublot samen met een andere Zwitserse naam, Nespresso.
Het uurwerk, genaamd ‘Big Bang Unico Nespresso Origin’, wordt in beperkte oplage gepresenteerd en is gericht op recycling en circulariteit.
In de reclame zien we het al, ook George Clooney moet gewoon de cups recyclen. Nu weten we ook waarom, er wordt gewoon een dik horloge van gemaakt. Het duurt een heel jaar om te maken, inclusief onderzoeks- en ontwikkelingsfase. Het horloge van 42 mm verschijnt in een levendige groene tint met een satijnen en gepolijste afwerking. Maar wat het horloge bijzonder interessant maakt, is het gerecyclede koffiedik en de samenstelling van de aluminium Nespresso-capsule. Voor een verbeterde, milieuvriendelijke constructie is het horloge ook voorzien van eco-titanium, een gerecyclede aluminium dop en gerecycled klittenband.
Qua banden zijn er twee keuzes, beiden van gerecyclede materialen: een stoffen band (gemaakt van koffiedik) of een rubberen band (gemaakt van 4,1% koffiedik en 8,2% gerecycled wit rubber). Of als je niet kan kiezen, neem ze allebei. Door een speciaal systeem van Hublot kan je de banden, zonder gereedschap, heel makkelijk omwisselen.
De groene kleurstelling van het horloge is geïnspireerd op de Master Origins Peru Organic Nespresso-pod. De Nespresso-branding mag natuurlijk niet ontbreken, al is het heel subtiel: het welbekende N-logo is de enige vorm van het merk die op het uurwerk te zien is.
Het uurwerk komt niet helemaal uit de lucht vallen, in de afgelopen jaren heeft Nespresso via het Second Life-initiatief samengewerkt met prestigieuze Zwitserse merken om manieren te bedenken om nieuwe producten te maken van gebruikte aluminium capsules. Het nieuwe Hublot x Nespresso-uurwerk maakt deel uit van dit initiatief.
“Dit horloge is een krachtig statement over het belang van het waarderen van de hulpbronnen van onze planeet”, aldus de twee Zwitserse bedrijven. Wereldwijd worden er slecht 200 exemplaren van gefabriceerd en zullen per stuk € 25.200 gaan kosten.