Bij deze bierproeverij neem je een duik in een bierzwembad

redactie 1 Jul 2019 Entertainment

Dat bier verkoelend kan werken wisten wij al. Niets is lekkerder dan op een warme dag een ijskoud biertje nippen op een zonnig terras. In de brouwerij Schloss Starkenberger in Oostenrijk kun je op een hele andere manier verkoeling zoeken met deze goudgele drank. Daar kun je namelijk een bommetje maken in een bierzwembad.

Tweehonderd jaar geleden is deze brouwerij opgericht en tegenwoordig ontvangen ze tienduizend mensen per jaar. De bierzwembaden zorgen vooral voor karren vol dorstige toeristen. Sinds 2014 is er een wellness in de kelder van de brouwerij waar je heerlijk tot rust kunt komen in het gerstenat.

Uit het bad kun je niet drinken, klinkt wat ons betreft ook niet super aantrekkelijk aangezien warm geel water in een zwembad normaal niet veel goeds betekent. Daarnaast hebben ze 200 liter Biergeläger vermengt met 12.000 liter water, dus daar is festivalbier niks bij. Natuurlijk kun je wel gewoon één van de speciaalbiertjes proberen die ze in de brouwerij maken, terwijl je je huid verzorgt en je bloedcirculatie een flinke boost geeft. Ze pretenderen namelijk dat een bierbad je daarbij kan helpen.

Reageer op artikel:
Bij deze bierproeverij neem je een duik in een bierzwembad
Sluiten