De ultieme app voor de bierdrinkende man

redactie 22 sep 2018 Entertainment

Je zit regelmatig in de kroeg, dat kun je niet ontkennen. Wat doe je in zo’n tent? Bier drinken natuurlijk. Je hebt een paar heerlijke kroezen gerstenat voor je neus staan en dus wordt alles een beetje vaagjes. De volgende dag vraag je je af wat voor biertjes er allemaal door je slokdarm zijn gewandeld. Helaas. Vergeten. Gelukkig heeft de app Untappd daar de ultieme oplossing voor. Je kan al je biertjes en kroegen vastleggen! Zo kun je er weer eens terugkomen om dat ene lekkere pilsje te halen. Vergeet Tumblr, MySpace, Hyves en Pinterest; Untappd is het ultieme sociale medium voor de bierdrinkende man.

Wellicht heb je er al eens van gehoord of gebruik je ‘m al, want inmiddels hebben al meer dan een miljoen mensen deze app op hun telefoon staan. Je kan het eigenlijk als een soort van Facebook zien. Het verschil is dat je moeder en je oudtante hier niet op zitten, tenminste dat hopen we voor je. Op Untappd kun je biertjes delen en reviewen. Wanneer een maat van je een nieuw pilsje heeft ontdekt kun je op de cheers-knop drukken. Dan verschijnt er een plaatje van twee proostende pullen onder de post. Prachtig.

Hoe meer biertjes je toevoegt hoe meer badges je krijgt. Je kan dus telkens weer een level hoger komen. Je inspireert via de app ook min of meer elkaar. Je kan namelijk precies zien wat de favorieten zijn van je beste maat, je opa, of misschien wel je toekomstige vriendin. Waar bier is, is liefde.

Educatief

In deze app kun je alles leren over de biertjes. Wat zit er allemaal in? En waar komt het nou eigenlijk vandaan. Zo, daar steek je wat van op. Daarnaast is het voor  de vakanties ook best wel chill. Een herkenbaar probleem in het buitenland: je wilt wat lokale biertjes drinken, maar je hebt geen idee welke pilsjes te hachelen zijn. Je kan in de app de beste biertjes per land vinden. Weer een zorg minder. Pak die koffer maar in.

Bier-competitie

In Finland is deze app verboden, even dreigde er ook een verbod op Untappd in Nederland te komen. Veel mannen maken van bier drinken een competitie en daar speelt deze app goed op in. Wie van je vrienden drinkt er nou de meeste verschillende biertjes? Ook problematisch is een bestelling opnemen in de kroeg. Dan gaat ineens iedereen allemaal ipa’s, blonde, ongefilterde, ambers, witte, trippels en dubbele biertjes bestellen. Probeer dat nog maar eens met je half-zatte hoofd te onthouden.

Nou proost he!

Reageer op artikel:
De ultieme app voor de bierdrinkende man
Sluiten