Helst Amsterdam is hemelse bestemming voor de bierliefhebber

Redactie 5 dec 2017 Entertainment

Mannen houden van bier. Mannen houden van vlees. Gooi beiden in de mix, zoek een leuke locatie, zet er een dak op, richt het in met leuke spulletjes en je hebt een potentiële succesformule te pakken. Helst in Amsterdam is zo’n potentiële parel. Wij gingen proeven of dat iets is waar jij naartoe moet.

Extreem dorstig en woest hongerig komen we aan bij de Eerste van der Helststraat, om de hoek van de Albert Cuyp in het kloppende hart van de Pijp. Weet je gelijk waar de naam vandaan komt. Mooie plek. Het concept van Helst is nog veel mooier. Het is een biercafé waarbij ze de Heinekens, Grolschjes en Jupilers terzijde schuiven en de unieke biertjes van kleine brouwerijtjes in de spotlights zetten.

Wat heet, ze hebben 30 biertjes op de tap en 45 op fles in het assortiment! Van lichtgele tot donkerbruine en alles daartussen in. Veel speciale one-offs biertjes. En als die op zijn, dan komt er weer een nieuw bijzonder biertje voor in de plaats. Allemaal vakkundig digitaal uitgestald op de schermen achter de bar. Die schermen zijn weer gekoppeld aan de app Untappd, een app waarmee jij biertjes kunt raten. Dat is sowieso al geniaal. Rate jij een biertje, dan zie je dat weer op het scherm in Helst verschijnen. Heel tof hoe horeca en nieuwe media hier samenkomen.

Helst Amsterdam
Kip en bier geeft vertier

Kip

Het eerste biertje is een Fresh IPA Project #3 van brouwerij De Eeuwige Jeugd. Lekker licht en fris, een goeie om de avond mee af te trappen. Krijg je wel honger van, maar godzijdank zit je hier dan picobello op de juiste stoel. Wij besluiten de chicken wings en de calamares te nemen. Beetje delen, je kent het wel. Die gefrituurde inktvisringen zijn gewoon lekker (kan ook niet heel veel aan verneukt worden), maar die chicken wings jongen. Holy shit, wat zijn die goed. Perfect gemarineerd, even op de grill, waarna het vlees op je bord zo van het botje afvalt. Engelengeluiden klinken in ons hoofd en een godenstem laat zich horen: perfectie. En dat voor nog geen tientje per voorgerecht.

Helst Amsterdam
Props voor de interieurstylist(e)

Koeienkop

Omdat de ongemakkelijke stilte niet te harden is, besluiten we de zaak even goed rond te kijken. Het heeft echt zo’n lekkere café vibe, maar dan wat chiquer. Niet te groot, donker maar sfeervol verlicht. Veel hout, een mooie lange bar, de fusten bier trots in de vitrine uitgestald en een trendy koeienkop aan de muur. Verder nog toffe details als een bierpul als lampenkap en Amsterdammertjes (die paaltjes met die drie kruisjes weet je wel) als biertap. Props voor de interieurstylist(e).

Helst Amsterdam
De lekkerste verkeerspaaltjes van Nederland.

White Mamba

Door naar het hoofdgerecht en jawel, een nieuw biertje! We gaan voor de White Mamba van brouwerij Two Chefs uit onze eigen hoofdstad. Vorige week gebrouwen, nu al hier op de tap. Qua eten wordt er een ribeye geserveerd en hebben we de lamb chops besteld. Kost trouwens 17,50 per gerecht. Kun je niks van zeggen, want de kwaliteit is gewoon goed. Het biertje gaat er ook goed in trouwens. Dorstig als we zijn mogen we alweer door naar de volgende, waarbij we wel zin hebben in iets zwaarders en ons laten adviseren om voor de Tropical Rocket te gaan van Pivovar Matuška uit Tsjechië te gaan. Wij kunnen nu wel zeggen: die moet je ook nemen! Maar ja, je hebt geen garantie dat ‘ie aanwezig is als jij gaat. Toch zeggen we het maar: die moet je ook nemen. Bijzonder smakelijk.

100% aanrader

Overigens komt er per gerecht een bijpassend biertje en hoef je in principe niks te doen. Zeg wat je lekker vindt en laat de mannen achter de bar hun werk doen, zij weten dondersgoed waar ze het over hebben. We zijn alweer bij het toetje aangekomen, waarbij je kunt kiezen uit drie taartjes. Geen idee wat je van plan bent, als je het maar niet in je hoofd haalt iets anders dan de chocoladetaart te nemen. Die maken ze zelfs niet in de fabriek van Sjakie, zo chill. Er werd ook nog een bijpassend, zuur biertje geserveerd waarvan we de naam niet meer weten, maar wat geeft het. Helst is voor de volle 100 procent een aanrader. De prijzen zijn netjes, de tent mooi, de sfeer relaxt, het eten goed en de biertjes nog beter. Met vrienden, met je vriendin, met een date. Eigenlijk zit je hier snor voor alle occassions. Ideaal om een vrijdagavondje af te trappen, zeggen wij.

Helst, Eerste van der Helststraat 72, Amsterdam

Helst Amsterdam
Het uitzicht bij binnenkomst
Ribeye
Lamb chops
Het hoofdgerecht
Chocoladetaart
De tap
De bar
Reageer op artikel:
Helst Amsterdam is hemelse bestemming voor de bierliefhebber
Sluiten