Dit is dé manier waarmee jij betere foto’s maakt met je iPhone 15

Ga je nou toevallig op vakantie binnenkort, of hou je er sowieso gewoon van om dag in dag uit foto’s te schieten van de mooiste plaatsen, gekke omgevingen en leuke mensen? Wij hebben een manier gevonden waarmee de kwaliteit van je foto’s op je iPhone 15 nóg verder omhoog gaat.

We horen je al zeggen: mijn iPhone 15 maakt al geweldige foto’s, hoe kan je het dan nog beter?’. Het gaat om een verborgen functie in je telefoon. Geen zorgen, wij leggen het je haarfijn uit hoe het zit. Voordat we beginnen, is het belangrijk dat je een telefoon hebt uit de iPhone 15 serie. Heb je dat nog niet? Dan is het slim om deze eerst even aan te schaffen. Het kost wat geld, maar dan heb je wel gelijk de beste camera om je favoriete foto’s te maken. Of het nou het kinderfeestje is van je kleine zoontje, een roadtrip door de landen als Argentinië, Brazilië en Paraguay met die fantastische omgevingen en landschappen of wil je nog wat mooie familiefoto’s maken? Die camera van de iPhone 15 is eigenlijk al een garantie tot succes. We hopen dat we je nu wel genoeg hebben overtuig om zo’n telefoon te kopen. Als je zover bent, gaan we van start.

De verborgen functie

Om je camera uitermate goed te laten presteren, moet je eerst de app instellingen openen, die meestal te vinden is op het beginscherm van je telefoon. Dan moet je naar beneden scrollen totdat je een blokje met ‘Camera’ ziet, klik vervolgens daarop. Waar je nu heen moet, is het blokje ‘Bestandsstructuren’. Als je daar bent, moet je de resolutieregelaar inschakelen. Bij de Pro-modellen heet de functie ‘ProRAW- en resolutieregelaar’ en zet je de ‘Pro-standaard’ op ‘ProRAW Max’. Tijd voor de volgende stap.

Instellingen in de camera-app

Nu je dat hebt geregeld, is het tijd om de camera-app te openen. Als het goed is, is de verborgen functie nu wel zichtbaar. Rechtsboven moet namelijk ProRAW of HEIF MAX staan. Het kan zomaar zijn dat er een streepje doorheen staat, dit betekent dat de functie is uitgeschakeld. Je schakelt ‘m heel makkelijk weer in door erop te tikken. Nog een tip, gebruik in deze modus alleen de 1x zoom en niet de nachtmodus of de live-foto-functie, doe je dit wel, dan gebruik je alsnog de functie niet die je zojuist hebt ingesteld.

Nu ben je klaar ervoor om een foto te maken. Als je dit hebt gedaan en weer heb geopend, tik dan beneden op de ‘i’. Je zult zien dat het een 48 MP-foto is. De resolutie is dan 6048 x 8064 pixels. De bestandsgrootte verschilt wel bij de ProRAW en de HEIF Max. Bij ProRAW zal dit liggen rond de 100 MB, wat ideaal is als je de foto nog wil bewerken of iets eruit wilt snijden. De HEIF Max neemt een bestandsgrootte van 5 MB in. Deze is perfect als je scherpere foto’s wilt maken. Die iPhone 16 mag nog wel even op zich laten wachten, want qua foto’s zit je bij de iPhone 15 wel goed. Licht, camera, actie!

 

Reageer op artikel:
Dit is dé manier waarmee jij betere foto’s maakt met je iPhone 15
Sluiten