De beste kledingwinkels voor mannen in New York

Jij hebt een tripje geboekt naar New York? Heel goed plan. Naast sicke wolkenkrabbers, toffe musea en heerlijke restaurants kun je meer dan uitstekend shoppen in The Big Apple. Hier de beste kledingwinkels voor mannen in New York overzichtelijk op een rijtje.

Beste kledingwinkels voor mannen in New York

Eind vorig jaar waren we een lang weekendje in New York, waar we al een paar artikelen over schreven in de vorm van heel veel supertips en een verhaal over het ontstaan van hiphop in The Bronx. Maar als je naar de wolkenkrabberhoofdstad van de wereld trekt, dan is dit ook een uitgelezen mogelijkheid om je garderobe te verversen met vette items. Daarvoor is Soho de place to be. Het zijn niet de goedkoopste winkels, dus misschien moet je de limiet van je creditcard effe omhoog gooien.

Beste kledingwinkels voor mannen in New York
Foto: Kith

1. Kith

Een van de meest iconische winkels in New York is zonder twijfel Kith, opgericht door de beroemde designer Ronnie Fieg. Inmiddels zijn er wereldwijd 17 Kith-winkels te vinden, waarvan zeven in New York. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de vestiging in Williamsburg cooler is dan deze, maar Kith is altijd een ervaring (dichterbij huis: pak ook zéker de winkel in Parijs mee als je daar bent).Buiten Noord-Amerika hebben ze een vestigingen in Londen, Tokyo en dus Parijs. Exclusieve shit, dus. Verwacht de hipste streetwear, fashion en sneakers, maar ook prachtige koffietafelboeken of begerenswaardige accessoires. Absoluut een bezoekje waard, waar je ook ter wereld bent.
Website: kith.com
Instagram: @kith

Beste kledingwinkels voor mannen in New York
Foto: C’H’C’M

2. C’H’C’M’

Hele toffe plek op een verstopt plekje in hartje Soho, waarbij de liefde voor fashion ervan afspat bij de eigenaar. Relaxte vibe, prachtige winkel, schitterende items.
Website: chcmshop.com
Instagram: @chcm_shop

Beste kledingwinkels voor mannen in New York

3. Supreme

Zeg je streetwear, dan zeg je Supreme. Het merk ontstond in New York als skateboardwinkel en kledingmerk, waarna het uitgroeide tot zo’n beetje het meest bekende streetwear merk ter wereld. Om naar binnen te komen moet je dus wel effe in de rij gaan staan. Door de beperkte oplage van hun collecties doen hun items het ook erg goed op de resellers markt. Meer info via
Website: supreme.com.
Instagram: @supremenewyork

Beste kledingwinkels voor mannen in New York

4. Daily Paper

Het populairste streetwear label van Nederland? Dat moet Daily Paper zijn. Het merk van oprichters Hussein Suleiman, Jefferson Osei en Abderrahmane Trabsini is de afgelopen jaren als een raket door fashionland geschoten, met deze flagshipstore in NYC als trots gevolg. Fantastische plek om even langs te gaan. Niet alleen het interieur van het pand is vet, de kunstzinnige buitenkant is alleen al een bezoekje waard. Besef waar de mannen vandaan zijn gekomen en wat ze hebben neergezet en je voelt vanzelf een zweem van trots over je heenkomen.
Website: dailypaperclothing.com
Instagram: @dailypaper

Beste kledingwinkels voor mannen in New York

5. Antithesis

Een heel klein winkeltje om de hoek van Daily Paper is Antithesis. Zeker als je van de outdoor functionele kleding houdt die tegenwoordig hard gaande is, dan ga je hier toffe shit halen.
Website: Antithesis-store.com
Instagram: @antithesis.store

Beste kledingwinkels voor mannen in New York
Foto: 3sixteen

6. 3sixteen

Jij bent denimliefhebber? Dan moet je sowieso langs bij 3sixteen. Ze begonnen in 2008 als denim company, maar hebben dat uitgebreid met shirts, jackets, basics en accessoires. In Manhattan zit hun flagshipstore. Verwacht een coole collectie en wat zorgvuldig geselecteerde items van andere merken.
Website: 3sixteen.com
Instagram: @3sixteen

Beste kledingwinkels voor mannen in New York
Foto: Aimé Leon Dore Foto: Aimé Leon Dore

7. Aimé Leon Dore

De coolste winkel waar we zijn geweest? Dan moet Aimé Leon Dore zijn. De winkel is zo populair dat je een time slot krijgt toegewezen om naar binnen te kunnen, maar eenmaal binnen stap je in winkel die meer weg heeft van een whiskybar dan van een fashion winkel. En ja, die Porsche die je bij de ingang aantreft doet het natuurlijk ook lekker. Een gruwelijke winkel dat past bij de statuur van een van ‘s werelds populairste fashion brands anno nu.
Website: aimeleondore.com
Instagram: @aimeleondore

Meer New York tips? Check dan dit deze 17 tips voor een onvergetelijke weekendtrip.

Reageer op artikel:
De beste kledingwinkels voor mannen in New York
Sluiten