Samenwerking tussen Aimé Leon Dore en Porsche bereikt extatische climax

Wat goed is komt snel. Dan moet Aimé Leon Dore wel heel goed zijn. Het bedrijf is nog geen tien jaar oud, maar nu al een grote speler in de designer fashion. Ze vallen op met puntgave classy kleding voor een redelijk betaalbare prijs. Dat leverde ze samenwerkingen op met modegiganten Puma, Clarks en New Balance. De mooiste collab vinden wij toch wel die met Porsche. Eerder deden ze al een 911SC en een 964 samen. Nu werd het tijd voor het hoogtepunt.

ALD en Porsche bogen zich samen over een 356. Nee! Niet aankomen! Dat dachten wij ook eerst, maar toen beseften we ons dat je zo’n klassieker wel aan Aimé Leon Dore kunt toevertrouwen. Wauw!

Aimé Leon Dore Porsche 356

Het hele project begon dus bij een 356B. Een chique oldtimer uit 1960. Toentertijd zullen ze niet gedacht hebben dat die auto pas in 2023 zijn final form zou bereiken. Toch komt alle stijlvolle potentie er nu pas echt uit. Deze bak ademt luxe, zeker ook door zijn glimmende Midnight Blue-lak. Het logo van Aimé Leon Dore is in goud op de zijkant geschilderd. Met de hand welteverstaan. De bumpers zijn verwijderd, waardoor de auto nog strakker oogt.

Om helemaal in de tijdsgeest van de sixties te passen, staat ‘ie op witte banden. Qua looks is het dus een klassieker maar dan onder is het een monderne kar. Waar het origineel het nog deed met trommelremmen, beschik je nu over de luxe van schijfremmen. Je staat dus altijd keurig op tijd stil.

Ook binnenin hebben ALD en Porsche hun best gedaan. Het leer is, wederom, Midnight Blue en gouden borduursels en alcantara maken de sfeer helemaal af. Het stuurwiel hebben ze geleend uit een Porsche Carrera 2 en aangedikt met accenten van bladgoud.

Kopen? Mag niet. Het is echt een showmodel en je kunt er niet eentje in je eigen garage zetten. Hoe graag we ook willen. Op 5 mei maakt ‘ie zijn openbare debuut. Je mag er dan naar gluren in ALD’s flagship store. Dan moet je wel ff naar New York. De winkel zit in de Mulberry Street. Om je een beetje tegemoet te komen, hebben we een leuk filmpje voor je.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aimé Leon Dore (@aimeleondore)

Reageer op artikel:
Samenwerking tussen Aimé Leon Dore en Porsche bereikt extatische climax
Sluiten