Best betaalde speler ter wereld is zijn basisplaats kwijt omdat ‘ie te dik is

Redactie 14 Sep 2017 Entertainment

Voetballiefhebbers kennen ongetwijfeld Carlos Tevez nog wel. De aanvaller was gevaarlijk voor grote clubs als Mancehster United, Manchester City en Juventus. In 2015 ging hij terug naar zijn oude liefde Boca Juniors om daar rustig af te bouwen.

Totdat Shanghai Shenhua opeens aan de telefoon hing. Of hij in China wilde komen ballen. Nou weten we dat ze het in China op voetbalgebied niet helemaal op een rijtje hebben, maar om 84 miljoen euro over te maken voor een 32-jarige Argentijn die in de nadagen van z’n carrière zit? Gekkenhuis.

Het werd nog bonter toen we te horen kregen hoeveel Tevez ging verdienen. 700.000 euro per week wordt er overgemaakt op de rekening van Apache. 37,2 miljoen euro netto per jaar. Niet voor Ronaldo of Messi hè, maar voor Carlitos Tevez. Zo werd de kleine spits opeens de best betaalde speler ter wereld. Helemaal van lotje getikt daar in Shanghai.

Inmiddels zijn we al een aantal wedstrijden verder en Tevez die heeft z’n vorm nog niet echt te pakken weten te krijgen. In twaalf wedstrijden, wist hij pas twee keer het net te vinden. Ruim dertien miljoen per doelpunt. Dat is een aardig honorarium. Tevez nemen we het niet kwalijk hoor, moeten die Chinezen maar niet zo lijp zijn dat ze zo’n gek bedrag aanbieden.

Niet scoren is een ding, elke spits heeft immers wel een vormpdipje, maar op dit moment gaat het helemaal kut, want Tevez is nu zelfs zijn basisplaats kwijtgeraakt. ‘Fysiek is Tévez er niet klaar voor. Hij heeft overgewicht, net als Fredy Guarín. Het is mijn verantwoordelijkheid om een capabel team te kiezen. Wat heeft het voor zin spelers op te stellen die niet tot het gaatje kunnen gaan?’, aldus coach Jingui in de Chinese media.

Dus de best betaalde speler ter wereld krijgt per week zeven ton overgemaakt maar is te dik om in de basis te staan. Wat een grap! Dat Tevez het niet onwijs naar z’n zin heeft in China en ook niet echt overloopt van energie werd al eerder duidelijk.

Foto: Wikipedia Commons

VI.nl

Reageer op artikel:
Best betaalde speler ter wereld is zijn basisplaats kwijt omdat ‘ie te dik is
Sluiten