Carlos Tévez wordt de best betaalde voetballer ooit

redactie 27 dec 2016 Entertainment

Als er een land is waar je als voetballer naartoe moet als je cash wilt verdienen dan is het China wel. Miljoenensalarissen worden daar uitgedeeld aan gemiddelde voetballers als pannenzegels bij de Appie. In de dying seconds van het jaar is daar maar weer een nieuw record aan toegevoegd, want Carlitos Tevez wordt de best betaalde voetballer ooit.

Shanghai Shenhua staat namelijk op het punt om de Argentijn een contract te geven waar men de hongersnood in heel Afrika mee kan halveren. Naar verluidt gaat Carlos een salaris opstrijken van 722.000 euro. Niet per jaar, niet per maand, maar per week. Carlos gaat meer dan drie keer de Balkenendenorm per week verdienen. Dat komt neer op meer dan een ton per dag. 4.595 euro per uur. 76,58 per minuut. Ja, zeg daar maar eens nee tegen.

En dan te bedenken dat de 32-jarige Argentijn wel over z’n hoogtepunt heen is. Er moet echt iets geks in de bapi pangang van de clubeigenaren zitten, want die hebben het niet helemaal meer op een rijtje. Trainer Gustavo Poyet: ‘’Voor zover ik weet is alles rond. Er moeten alleen nog een paar kleine plooien gladgestreken worden. Daarna kunnen we het officieel maken.’

Op dit moment is landgenoot Ezequiel Lavezzi nog de best betaalde speler ter wereld met een weeksalaris van bijna zes ton. Ook hij speelt in China, maar dan bij Hebei China Fortune FC. De ex-speler van Manchester City, Manchester United en Juventus wordt straks ploeggenoot van voetballers als Obafemi Martins, Fredy Guerín en Demba Ba. Eerder verklaarde Carlos vanwege heimwee van Juve terug naar Boca Juniors te gaan, maar ja, als er zo’n salarisstrookje op je staat te wachten dan kun je daar ongetwijfeld wel mee leven.


Grafiek: VI.nl

Bron: VI.nl

Reageer op artikel:
Carlos Tévez wordt de best betaalde voetballer ooit
Sluiten